Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

LM: Lehmann posunul Arsenal do finále

Arsenal Londýn je prvým finalistom futbalovej Ligy majstrov. V odvete na ihrisku Villarrealu mu stačila aj bezgólová remíza, v prvom zápase totiž vyhral Arsenal doma 1:0. Španielsky tím bol však veľmi blízko predĺženiu, ale gólman hostí Lehmann chytil v poslednej minúte Riquelmemu penaltu.

25.04.2006 22:51
debata

Pred týždňom na Highbury zvíťazili Arsenal 1:0 gólom Toureho a neinkasoval v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži gól už v desiatich zápasoch za sebou, čím prekonal rekord Ajaxu Amsterdam z 80-rokov.

Zverenci trénera Arsena Wengera sa vo finále Ligy majstrov v Paríži stretnú s lepším z dvojice FC Barcelona – AC Miláno. V úvodnom dueli na San Sire vyhrali Katalánci 1:0, odveta na Nou Campe je na programe v stredu o 20.45.

Odvetný semifinálový zápas Ligy majstrov
FC Villarreal – Arsenal Londýn 0:0
/Prvý zápas 0:1, postúpil Arsenal/

  • Rozhodoval: Ivanov (Rus.), 23.000 divákov
  • Villarreal: Barbosa – Venta, Peňa, Alvarez, Arruabarrena (82. Roger) – Riquelme, Josico (63. Jose Maria), Senna, Sorin – Forlán, Franco
  • Arsenal: Lehmann – Eboue, Toure, Campbell, Flamini (9. Clichy) – Hleb, Fabregas, Gilberto, Ljungberg, Reyes (69. Pires) – Henry

V prvom polčase videli diváci iba málo vzruchu. Hostia prehustili priestor pred vlastnou šestnástkou a neumožnili hráčom Villarrealu dostal sa do súvislejšieho tlaku. Francov pokus v 14. minúte smeroval vysoko nad bránku Lehmanna a dve strely Sorina skončili v náručí nemeckého gólmana. V závere polčasu Španieli zvýšili aktivitu, začali viac využívať krídelné priestory a v 41. minúte sa po chybe Toureho ocitol v šanci Franco, no na rohu päťky netrafil dobre loptu. Arsenal v úvodnom dejstve vôbec neohrozil bránku Villarrealu.

Pred začiatkom druhého polčasu pobavil divákov „votrelec“ v argentínskom národnom drese, ktorý vbehol na hraciu plochu a s dresom Barcelony v ruke trielil ku kanonierovi Arsenalu Thierrymu Henrymu. V 48. minúte Villarreal nevyužil prvú gólovú príležitosť, keď Mexičan Franco po centri Ventu mieril vedľa bránky. V 65. minúte sa po akcii Franca v dobrej pozícii ocitol Forlán, urugajský reprezentant však minul odkrytú ľavú časť Lehmannovej bránky. Onedlho na to síce aktívny Franco rozvlnil sieť Arsenalu, ale gól neplatil pre postavenie mimo hry.

V 88. minúte po zákroku Clichyho na striedajúceho Jose Mariu v šestnástke Arsenalu rozhodca Ivanov nariadil pokutový kop a Riquelme mal ideálnu možnosť zariadiť predĺženie. Argentínsky tvorca hry však stroskotal na Lehmannovi, ktorý jeho strelu vyrazil. V samom závere nevyužil „tutovku“ Henry a po záverečnom hvizde vypukol v tábore Arsenalu gejzír radosti.

debata chyba