Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serie A má najvyšší koeficient, môže mať až šesť tímov v Lige majstrov

Najprestížnejšia európska futbalová súťaž Liga majstrov bude mať v budúcom ročníku minimálne päť účastníkov z talianskej Serie A.

19.04.2024 12:50
Liga majstrov Foto:
Liga majstrov.
debata

Môže mať však až šesť, ak Atalanta Bergamo alebo AS Rím vybojujú celkové prvenstvo v Európskej lige.

Liga majstrov sa bude v budúcej sezóne hrať novým formátom. V hlavnej fáze sa predstaví 36 tímov, o štyri viac ako v prebiehajúcom ročníku.

Talianskym tímom sa na medzinárodnej scéne tento rok darí, medzi najlepšiu štvorku sa dostala aj Fiorentina v Európskej konferenčnej lige.

Zástupcovia Serie A tak získali najvyšší koeficient 19.428 bodov. Tímy nemeckej Bundesligy majú na konte 17.928 a anglickej Premier League 17.375.

Peter Babnič Čítajte viac „Stratený muž" Babnič v úprimnej spovedi: To, čo som si zarobil, zhltli automaty. Nič iné by som nechcel, len naspäť svoju rodinu

"Nie je to náhoda, taliansky futbal je na vysokej úrovni. Mali sme obdobie, keď sa kluby z našej ligy trápili, no uplynulých päť-šesť rokov sa už dokázali v európskych súťažiach dostať ďaleko.

Tímy zo semifinále Európskej ligy môžu bez problémov hrať v Lige majstrov. Nie všetko je tu ružové, pri takej skvelej atmosfére, akú sme mohli vidieť na Olympijskom štadióne a na San Sire, však hráči aj naďalej budú chcieť hrať v Taliansku," povedal po úspešnom vystúpení vo štvrťfinále Európskej ligy tréner AS Rím Daniele De Rossi podľa Football Italia.

Krásna dcéra trénera Príža St. Germain Sira Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o krásnej dcére...
debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #Premier League #Seria A