Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský Bayern so strhanými hviezdami. Vieme, ako ich zlomiť, veria si na Slovan v Grazi

Slovan Bratislava čaká prvý duel play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy na pôde rakúskeho Sturmu Graz. Ako na predzápasovej tlačovke informoval tréner belasých Vladimír Weiss, slovenský majster si bude musieť poradiť bez viacerých hráčov.

15.02.2024 14:07
428136908 18422132983002253 8956661521643276897 n Foto:
Slovanisti počas stredajšieho tréningu v Grazi.
debata (2)

Brankársku jednotku Milana Borjana, ktorý nenastúpi pre kartový trest a trápi ho aj zranenie, nahradí Martin Trnovský. Pre chorobu bude chýbať i Cesar Blackman a trest za tri žlté karty v A-skupine si odpyká Kevin Wimmer.

Graz má pred Slovanom rešpekt, no verí si. Odkazuje na silné finančné zázemie belasých v podobe rodiny Kmotríkovcov či skúseností v základnej zostave.

Na skúsený tím belasých upozornil aj bývalý slovenský reprezentant Peter Hlinka, ktorý za Sturm odohral tri sezóny. Rakúski novinári ho pred očakávaným súbojom oslovili.

"Nemali by ich podceňovať. Pre mňa sú ako Bayern Mníchov – nie vždy top, často arogantní, ale vyhrávajú zápasy.

Vladimír Weiss Čítajte viac Dvaja kľúčoví hráči odišli, piati hrať nemôžu. Obrovské problémy Slovana pred Sturmom Graz

Ich sebavedomie a skúsenosti ich robia mimoriadne nebezpečnými," povedal pre rakúsky Sky Sports.

„Filozofia v Slovane je iná ako v Sturme Graz. Spoliehajú sa na hotových hráčov. Majú aj prostriedky na ich nákup,“ poukázal Hlinka na to, že hráči Slovana sú v priemere o päť rokov starší ako hráči Grazu. Rakúsky tím razí skôr opačnú filozofiu s mladými futbalistami.

Rakúske médiá však považujú skúsenosti v základe Slovana aj za slabinu. O viacerých oporách referujú ako o „strhaných hviezdach“. Portál laola1.at poukazuje na to, že viacerí hráči už majú svoje roky.

"Desať futbalistov Slovana už vie, aký je to pocit dovŕšiť tridsiatku. Gruzínci Jaba Kankava (37) a Guram Kashia (36), ako aj Juraj Kucka (36) sú bližšie k 40-tke ako k 30-tke.

23. Koeficient Čítajte viac Manévre v Grazi. Polícia sa chystá na slovanistov: Ultras sú považovaní za výtržníkov, píšu v Rakúsku

Platí to aj o brankárovi Milanovi Borjanovi (36)," vymenováva matadorov v belasom drese. Upozorňuje aj na tridsaťštyriročného Vladimíra Weiss a jeho čoraz častejšie problémy so zraneniami.

Tréner Sturmu Christian Ilzer v stredu uviedol, že zápas nemá jasného favorita. "Ak nám sadne viacero dobrých vecí, môžeme mať výhodu, ale neexistujú žiadni favoriti. Toto je tím, ktorý má veľa kvality a skúseností.

Bude to súboj rovných,“ hovorí Ilzer, ktorého tím chce na súpera zo slovenskej metropoly vyrukovať so silovým futbalom.

„Chceme sa ukázať v našej najlepšej forme, lepšej ako naposledy v Salzburgu (kde Graz prehral 0:1). Vieme, ako ich zlomiť,“ sebavedomo uviedol stredopoliar Grazu Jon Gorenc Stankovic.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Sturm Graz #Európska konferenčná liga #EKL