Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci slávia postup! V Lige majstrov si na jar zahrajú Lobotka i Vavro, United končia

Futbalisti SSC Neapol a FC Kodaň si zaistili postup do osemfinále Ligy majstrov.

12.12.2023 23:27
vavro Foto:
Denis Vavro v súboji s Maurom Icardim.
debata

Úradujúci taliansky šampión so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom zvíťazil v C-skupine nad Bragou 2:0.

Dánskeho majstra v kádri s obrancom Denisom Vavrom posunulo ďalej víťazstvo 1:0 v „áčku“ nad Galatasarayom Istanbul.

Manchester United prehral s Bayernom Mníchov 0:1, skončil posledný a na jar bude bez európskych pohárov.

kodaň, galatasaray Čítajte viac Zápas Kodaň - Galatasaray sme sledovali ONLINE

V utorňajšom programe pútala pozornosť najmä A-skupina, z ktorej mohli pred záverečným kolom postúpiť tri tímy – Kodaň, Galatasaray Istanbul a Manchester United.

Dánsky majster privítal Galatasaray a v prípade triumfu by postúpil druhýkrát v klubovej histórii do jarného osemfinále.

Kodaň začala aktívne a Peter Ankersen mohol v 8. minúte poslať domácich do vedenia, no krížnou strelou tesne minul ľavú žrď bránky.

Mužstvá si uvedomovali dôležitosť duelu a diváci sledovali taktický boj. Domáci v 58. minúte predviedli rýchlu akciu po ľavej strane, Elias Achouri našiel pred bránou nekrytého Lukasa Leragera, ktorý otvoril skóre zápasu.

Práve Lerager bol v 90. minúte po druhej ŽK vylúčený a hostia mali prevahu o jedného hráča. Galatasaray mal v závere veľké šance, ale nedokázal dostať loptu za brankára Kamila Grabaru. Turecký tím však skončil v tabuľke na treťom mieste a zahrá si vo vyraďovacej fáze Európskej ligy.

bayern, united Čítajte viac Zápas Manchester United - Bayern Mníchov sme sledovali ONLINE

United boli so štyrmi bodmi na dne tabuľky a potrebovali zvíťaziť nad istým víťazom „áčka“ Bayernom a dúfať, že duel v Dánsku sa skončí remízou. „Bavori“ mali viac z hry v prvom polčase a vytvorili si tri šance, no zaváhali v koncovke.

Favorit duelu sa dostal do vedenia v 71. minúte, keď sa po kombinácii hostí uvoľnil v šestnástke Kingsley Coman a prekonal brankára Andreho Onanu. Manchester v ďalšom priebehu nedokázal vyrovnať, naopak Harry Kane mohol ešte zvýšiť.

Anglický zástupca tak zostal na poslednej štvrtej priečke A-skupiny a na jar sa nepredstaví v európskych súťažiach. Úradujúci nemecký majster v skupinovej fáze LM neprehral rekordných 40 duelov a len v štyroch remizovali. Naposledy neuspel 27. septembra 2017 na ihrisku Paríža Saint-Germain (0:3).

Neapolu stačila na istotu postupu z druhého miesta aj remíza. „Partenopei“ však už od 7. minúty viedli nad Bragou, keď si prihrávku Mattea Politana poslal do vlastnej siete Serdar Saatci.

Kristína Šulová, priateľka Stanislava Lobotku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Po ťažkom rozchode si našiel nový objav....

Po polhodine hry zvýšil na 2:0 nigérijský útočník Victor Osimhen.

Slovák Lobotka hral do 69. minúty, vystriedal ho Gianluca Gaetano. SSC vedenie udržal a dostal sa medzi najlepších 16 tímov najprestížnejšej európskej klubovej súťaže rovnako ako minulý rok, vtedy vypadol vo štvrťfinále s AC Miláno.

Portugalský tím skončil tretí v tabuľke a predstaví sa vo vyraďovacej časti Európskej ligy.

V druhom stretnutí „céčka“ zostal Real Madrid stopercentný aj po záverečnom stretnutí v skupinovej fáze. Na ihrisku Unionu Berlín uspel po výsledku 3:2.

Hostia sa mohli dostať do vedenia v 45. minúte, keď Diogo Leite zahral rukou v šestnáske, no Luka Modrič penaltu nepremenil. Union z protiútoku skóroval. Veľkú chybu Davida Alabu využil Kevin Volland. „Biely balet“ v druhom polčase zvýšil aktivitu a Joselu po hodine hry hlavou vyrovnal.

Ten istý hráč o jedenásť minút neskôr strelil druhý gól a opäť po hlavičke. Domáci však vyrovnali v 85. minúte, keď sa strelou spoza šestnástky presadil Čech Alex Král. Favorit okamžite kontroval a Dani Ceballos znova poslal Real do vedenia.

Najdivokejšie účesy futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí futbalisti nepútajú pozornosť iba...

V šlágri D-skupiny remizoval Inter s Realom Sociedad 0:0. Oba tímy mali už pred duelom istý postup, no v hre bolo prvé miesto. Španielsky tím bol na čele skupiny a vďaka nerozhodnému výsledku ho potvrdil.

Na tretej priečke bol FC Salzburg, ale nezvládol domáci súboj proti Benfice a prehral 1:3. Portugalský tím sa vďaka víťazstvu a trom bodom dostal pred súpera a pokračuje na jar v Európskej lige.

Futbalisti Arsenalu Londýn remizovali v B-skupine na ihrisku PSV Eindhoven 1:1. „Kanonieri“ mali už pred duelom isté prvé miesto.

Francúzsky Racingu Lens zdolal Sevillu 2:1 a predstaví sa v Európskej lige. V „béčku“ bolo už pred záverečným kolom isté, že do osemfinále postúpili Arsenal a PSV.

Hostia viedli od 42. minúty vďaka zakončeniu Eddieho Nketiaha. Eindhoven však vyrovnal na začiatku druhého polčasu, keď sa presadil Yorbe Vertessen.

V druhom skupinovom stretnutí musela Sevilla zvíťaziť na postup do druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže, ktorú v uplynulej sezóne vyhrala rekordný siedmykrát. Hostia mohli otvoriť skóre po polhodine, ale strelu Ivana Rakiča vytlačil mimo brankár Brice Samba.

V druhom polčase Adria Pedrosa trafil žrď. V 63. minúte Przemyslaw Frankowski premenil penaltu a Lens viedol 1:0. Španielsky tím vyrovnal, keď kapitán Sergio Ramos síce najprv pokutový kop nepremenil, ale ten sa opakoval pre postavenia Sambu a už nezaváhal.

Domáci v nadstavenom čase využili brejk a Angelo Fulgini rozhodol o ich triumfe.

6. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov:

A-skupina:
Manchester United – Bayern Mníchov 0:1 (0:0)
Gól: 71. Coman

FC Kodaň – Galatasaray Istanbul 1:0 (0:0)
Gól: 58. Lerager, ČK: 90. Lerager po druhej ŽK
D. Vavro (Kodaň) hral celý zápas

B-skupina:

Racing Lens – FC Sevilla 2:1 (0:0)
Gól: 63. Frankowski (z 11 m), 90.+6 Fulgini – 79. Ramos (z 11 m)

PSV Eindhoven – Arsenal Londýn 1:1 (0:1)
Góly: 50. Vertessen – 42. Nketiah

C-skupina:

SSC Neapol – SC Braga 2:0 (2:0)
Góly: 9. Saatci (vlastný), 33. Osimhen
S. Lobotka hral za Neapol do 69. minúty

Union Berlín – Real Madrid 2:3 (1:0)
Gól: 45.+1 Volland, 85. Král – 61. a 72. Joselu, 89. Ceballos

D-skupina:

Inter Miláno – Real Sociedad 0:0

FC Salzburg – Benfica Lisabon 1:3 (0:2)
Góly: 57. Sučič – 32. Di Maria, 45.+1 Silva, 90.+2 Cabral

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Manchester United #SSC Neapol #Stanislav Lobotka #FC Kodaň #denis vavro