Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvery z Varšavy. Desiatky fanúšikov skončili v putách. Mali zapáliť kone aj policajta

Zápasu konferenčnej ligy medzi Aston Villou a Legiou Varšava (2:1) predchádzali výtržnosti poľských fanúšikov, ktorí sa pustili do domácich strážcov poriadku. Zranili štyroch policajtov a jedného z nich mali zapáliť hodenou svetlicou.

01.12.2023 13:35 , aktualizované: 15:19
Villa Park Legia Varšava Foto:
Sektor hostí, na ktorom mali byť priaznivci Legie Varšava, ostal prázdny.
debata

Strážnici, kvôli násilnostiam pred štadiónom Villa Park v Birminghame, zadržali celkovo 46 poľských priaznivcov. Nakoniec sa, vzhľadom k udalostiam pred zápasom, rozhodli sektor hostí úplne uzatvoriť a nikoho do neho nevpustiť.

„Fanúšikovia ohrozovali políciu hádzaním svetlíc a ďalšej pyrotechniky. Vzhľadom k extrémnym násilnostiam sme nemali inú možnosť, než im úplne zakázať vstup na štadión,“ uviedol vo vyhlásení šéfinšpektor Tim Robinson.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss po tom, ako dobyl faerskú pevnosť, poslal na Slovensko odkaz Calzonovi. Mrzí ma môj syn, ale jeho rukopis je viditeľný

Podľa agentúry PAP prišlo k násilnostiam kvôli tomu, že Aston Villa znížila počet miest pre fanúšikov varšavského tímu na tisíc. Priaznivci sa napriek tomu pokúsili prelomiť bariéry a pri potýčkach okrem policajtov zranili pyrotechnikou aj dva kone a dvoch psov.

„Tak otrasné správanie nie je nikdy na mieste. Snažili sme sa ochrániť ľudí a riskovali sme tým zdravie policajtov. Zatiaľ sme zobrali do väzby 39 osôb sa účelom vypočúvania. Budeme však ďalej skúmať dostupné kamerové záznamy,“ informovala polícia.

Juraj Kucka Kyriakos Savvidis Čítajte viac Predbehol veľkoklub, naháňa Galatasaray: Slovan sa šplhá v Európe, zarobil ďalšieho pol milióna

Poľsky klub vyhlásil, že Aston Villa ho o znížení počtu hosťujúcich fanúšikov, ktoré pustí na štadión, neinformovala. Anglicky tím naopak obvinil poľský klub z toho, že ignoroval niekoľko žiadostí o spoluprácu.

Nie je to po prvýkrát, čo sú s priaznivcami Legie v tejto sezóny problémy. Na začiatku septembra pred zápasom v Alkmaare napadli členov ochranky a políciu. Po stretnutí sa stal aj incident medzi holandskou políciou a mužstvom Legie, po ktorom boli zadržaní dvaja futbalisti poľského klubu.

Najsexi futbalistka na svete Alisha Lehmannová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Koľko zarába futbalom a čo dostáva od sponzorov...
debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Aston Villa #Európska konferenčná liga