Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Weiss po tom, ako dobyl faerskú pevnosť, poslal na Slovensko odkaz Calzonovi. Mrzí ma môj syn, ale jeho rukopis je viditeľný

Bola táto skupina ťažšia, ako tá lanská, kde ste hrali s Bazilejom, Jerevanom a Vilniusom?

Lille – samozrejme – vyčnieva nad všetkými. Svedčí o tom aj ich postavenie v tabuľke.

Skúste porovnať minuloročný Slovan s tým dnešným…

Gro mužstva mi zostalo pohromade. Odišli tí, ktorí tu byť nechceli alebo som ich nechcel ja. Slovan bol dobrý aj v lanskej sezóne, aj teraz. Samozrejme, vždy sa dá robiť aj lepšie, veď aj my chceme napredovať. Všetci starneme, ale sme zasa skúsenejší. (úsmev)

V mužstve mám reprezentantov, ktorí majú európsku úroveň. Mimochodom, keď sme pri národnom tíme, chcem pogratulovať Francescovi Calzonovi. Mrzí ma síce môj syn, ale je tam vidieť jeho rukopis. Ten bol v uplynulej kvalifikácii očividný. Musím ho za to pochváliť.

Aj my v Slovane hráme lepšie takticky ako vlani. V lete sa viacerým hráčom skončí zmluva, verím, že sa s nimi dohodneme na ďalšom pôsobení. Mužstvo doplníme a aj omladíme, lebo nikto tu nebude hrať do sto rokov.

Tak teda povedzte, ako dlho ešte môže Juraj Kucka hrať na takejto úrovni?

Je to obdivuhodné, všakže? V júli bude mať tuším 37 rokov. To, čo predvádza, je neskutočné. V reprezentácii aj u nás v Slovane. Pre mňa je to futbalista roka na Slovensku. Nikdy nebol tak vysoko docenený, ale podľa mňa by si to zaslúžil.

SR futbal EKL 5. kolo Spartak Trnava Ludogorec TTX Čítajte viac Trnava pred peknou návštevou takmer prežila veľký tlak aj jedenástku. Smutným hrdinom zápasu s Razgradom bol Takáč

Áno, sú tam Milan Škriniar, Stano Lobotka, Martin Dúbravka či Dávid Hancko, ale Kuco mal azda najlepšiu sezónu, čo som ho videl. Keď k nám prišiel, nemal požadovanú kondíciu, aj on to vedel, ale za mesiac či dva nabral fazónu a ťahá nás. Už dva roky. Hádam bude hrať ešte dlho, lebo jeho telo je ako „Romulus a Remus“.

Kankava a Kašia rovnako – v takom veku, čo všetci traja odvádzajú, stále sú v posilňovni, robia na sebe, majú režim, nikdy nie sú zranení. Aj ľudsky mi veľmi sedia. Priznávam, som za Kucku rád, no smutný som za Vlada, že nemôže byť s nami. Ničia ho zranenia, no ja verím, že teraz sa už dá dokopy.

Jeho achilovka vyzerá už v poriadku, príčina bola v bedrovom kĺbe. Dúfam, že na jeseň ešte zasiahne na pár minút do zápasov. Dnes má narodeniny, mužstvo mu poslalo takýto pekný darček.

Keď sme odchádzali, vravel som mu, nech nám drží palce, aby si na jar ešte zahral v európskej súťaži. Toto mužstvo má dušu, srdce, kvalitu, aj obrovské skúsenosti.

Reakcie na výsledky Slovana a Trnavy v EKL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Ako vnímali výsledky Slovana a Trnavy aj na...

Nedávno ste spomínali, že Slovan je ako klietka plná levov, v ktorej chce každý hrať a ukázať sa. Dostanú v nedeľu proti Ružomberku šancu náhradníci?

Keď je dobre nastavené mužstvo, každý chce byť na ihrisku. Ale zápasy, ako sme hrali tu v Klaksvíku, všetci hrať nemôžu. Je ťažké povedať futbalistovi, že dnes priestor nedostane. No vyhrali sme jedenásty zápas v rade, je to dobrá séria, proti Ružomberku to bude boj.

Momentálne ani nemám desať čerstvých hráčov, určite nastúpia aj takí, ktorí hrali na Faerských ostrovoch. Teraz však ideme na večeru, potom odletíme domov a začneme sa pripravovať na nedeľu.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #Vladimír Weiss #Klaksvík #Európska konferenčná liga #Francesco Calzona