Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prišli s rozumom, odišli bez odmeny. Weiss je pyšný na Slovan, vyzdvihol tri veci a varoval Lille

Príchod striedajúceho Edona Zhegrovu a po ňom dve potrestané chyby boli podľa trénera Vladimíra Weissa hlavné príčiny toho, že futbalisti Slovana Bratislava cestujú z Francúzska s prázdnymi rukami.

27.10.2023 07:55
Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo... Foto: ,
Futbalisti Slovana sa tešia z úvodného gólu v Lille.
debata

Hráči slovenského šampióna prehrali v zápase Európskej konferenčnej ligy na pôde OSC Lille 1:2 a prepustili štvrtkovému súperovi prvé miesto v tabuľke A-skupiny.

Slovan nenadviazal na víťazstvá s Klaksvíkom (2:1) a v Ľubľane (1:0). Klesol na druhé miesto o bod za Lille, čelil však papierovo najsilnejšiemu tímu skupiny.

Útechou pre „belasých“ môže byť predvedený výkon v prvom polčase, po ktorom vďaka pohotovému zakončeniu vo forme hrajúceho Aleksandara Čavriča viedli 1:0.

Domácich „nakopla“ krátko po ich trojitom striedaní hrubá chyba Gurama Kašiu, ktorého nevydarený odkop zachytil Yusuf Yazici a po rýchlej výmene lôpt s Remym Cabellom vyrovnal.

Pred druhým gólom Cabellu v 82. minúte pre zmenu vynikla technika a šikovnosť kosovského stredopoliara Zhegrovu, ktorého bolo plné ihrisko.

SR Futbal EKL 3. kolo H Skupina TTX Čítajte viac Toto je Európa. Súperi nás potrestajú takmer z ničoho. My to nevieme, vraví opora Spartaka

"Zhegrova zmenil zápas. Priniesol kvalitu, na ktorú sme sa pripravovali a o ktorej sme vedeli. Má fantastickú ľavú nohu a prieniky, dokázal sa presadiť. V súčte s našimi dvoma chybami to boli dva momenty, ktoré zmenili zápas.

Z prehry sme samozrejme sklamaní, ale nie z výkonu. Prišli sme s rozumnou taktikou, ktorú sa nám darilo plniť až do chyby pri vyrovnávajúcom góle. Gratulujem Lille k víťazstvu, ale my sme si za dnešný výkon možno ten bod zaslúžili.

Mužstvo chválim za disciplínu, obetavosť a kvalitu. Mali sme dve-tri dobré príležitosti, žiaľ, dostali sme dva zbytočné góly. Keby sme domácich nepustili chybou do zápasu, boli by s pribúdajúcimi minútami nervóznejší.

Za stavu 1:1 sme mali šancu Blackmanom a v závere pri hre vabank nejaké nábehy a rohy, ale domáci si to už ukontrolovali. S takýmto prístupom a výkonom ich však môžeme doma potrápiť," zhodnotil kouč Slovana zápas so štvrtým tímom Ligue 1, ktorý privítajú najbližšie 9. novembra na Tehelnom poli.

Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo Lille Slovan Čítajte viac Bojovný Slovan vedenie v Lille neudržal, po prvej prehre prišiel o post lídra. Weiss: Dostali sme zbytočné góly

Slovan sa mohol v závere nadýchnuť k náporu a pokúsiť sa o vyrovnanie. Škrt cez rozpočet mu však spravilo vylúčenie Lucasa Lovata v 85. minúte. Brazílčana poslal rozhodca pod sprchy za nešportové správanie sa.

"Lucasa za to nepochválim, dostal úplne zbytočnú kartu. Je dobrý hráč, pokiaľ sa sústredí na futbal a je disciplinovaný. Má však problém so sebakontrolou, je emotívny a ľahko sa nechá vyviesť z miery.

V takomto zápase to nemôže spraviť," dodal Weiss, podľa ktorého bude boj o postup zo skupiny otvorený až do konca a rátať pri ňom treba aj so šampiónom z Faerských ostrovov Klaksvíkom. Ten sa po hladkom triumfe 3:0 nad Olimpijou Ľubľana priblížil k Slovanu na rozdiel dvoch bodov.

SR Bratislava šport futbal EKL A 1. kolo Slovan Klaksvík Čítajte viac Klaksvík hladkým triumfom zamotal slovanistickú skupinu, Fenerbahce nezaváhalo

Kapitána Slovana Juraja Kucku potešilo zistenie, že slovenský zástupca môže odohrať proti poprednému mužstvu z Top 5 európskych líg vyrovnanú partiu. „Určite som pyšný na to, že sme hrali kompaktne, dobre sme bránili a dokázali sme s nimi hrať. Na tom treba stavať,“ povedal Kucka.

Súčasne ho však škrela premárnená príležitosť na bodový zisk. "Mrzí to, lebo sme mali remízu na dosah. Podržal nás Milan (Borjan – pozn.), ktorý chytil dve-tri čisté šance.

Škoda, ich nakopla naša chyba. Po prestávke už nám odchádzali sily a oni to vpredu striedaniami oživili, našli nejaké ‚skulinky‘ a predviedli individuálnu kvalitu. Verím, že doma to bude iné."

Ohlasy na prehry Slovana a Trnavy Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pochvala i kritika, podceňovanie aj uznanie...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.