Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Psycho či supertalent. Ligu majstrov ozdobia aj Slováci

V najprestížnejšej klubovej súťaži sa začína nevídaná sezóna pre šiestich slovenských futbalistov.

19.09.2023 09:27
škriniar psg Foto:
Milan Škriniar bude najväčšou slovenskou hviezdou v trjto sezóne Ligy majstrov.
debata

„Jedno viem na sto percent. Teraz rok nedám gól, hovoril som to aj chalanom,“ povedal na zraze futbalovej reprezentácie Denis Vavro.

Stopér FC Kodaň bol pred tromi týždňami hlavnou hviezdou všetkých dánskych médií. Dôvod?

Neuveriteľný gól do siete Rakówa v odvete play off Ligy majstrov. Volejom zo štyridsiatich metrov, ktorým nachytal brankára poľského majstra.

A aby toho nebolo málo, o štyri dni neskôr prispel k výhre nad Viborgom (2:0) strelou do šibenice z azda štyridsiatich metrov.

Slovan a Trnava sú v Európe ako chudobní príbuzní Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Už len dva dni. Futbalisti Slovana Bratislava a...

„Proti Rakówu som videl, že brankár spravil dva kroky dopredu. Myslel si, že budem centrovať. Prebral som si to tak, aby som to vyskúšal. V lige ani neviem, čo mi to napadlo… Celý štadión kričal, aby som vystrelil. Tak som počúvol,“ usmieval sa Vavro. „Je psycho,“ vyhlásil útočník Kodane Andreas Cornelius.

Pred súbojmi kvalifikácie ME 2024 s Portugalskom (0:1) a Lichtenštajnskom (3:0) ho podpichol jeho kolega zo stopérskej dvojice Milan Škriniar.

„Denis dáva góly z polovice, takže paráda,“ pobavil Škriniar.

Nová tvár defenzívy parížskeho Saint-Germain sa po konci zmluvy v Interi Miláno vybral pod Eiffelovu vežu s jasným cieľom.

„Chcem vyhrať všetko, čo sa dá, vrátane Ligy majstrov. Som v tíme, ktoré má obrovský potenciál a kvalitu. Zvykáme si na seba. Hľadáme hernú tvár, tvoríme nové priateľstvá. Teším sa na to,“ vyhlásil Škriniar po podpise novej päťročnej zmluvy v Paríži.

paríž, dortmund Čítajte viac Zápas Paríž - Dortmund sme sledovali ONLINE

V F-skupine ho čaká vzájomný duel s dlhoročným kamarátom Martinom Dúbravkom. Reprezentačná brankárska jednotka má v národnom tíme neotrasiteľnú pozíciu, ale v Newcastli odchytala v minulej sezóne iba tri zápasy. Naďalej kryje chrbát Nickovi Popovi.

V uplynulých mesiacoch sa vo veľkom skloňoval záujem Realu Madrid o stredopoliara Stanislava Lobotku. Teraz si ho Biely balet môže pozrieť naživo doma i vonku v zápasoch C-skupiny.

„K tomu poviem iba toľko, že v tomto prípade je to o tom, kto si Stana môže dovoliť,“ povedal Lobotkov agent Branislav Jašurek pre Športweb po uplynulej sezóne.

Nováčikom v Lige majstrov bude Leo Sauer. Slovenský supertalent vzal pôsobenie vo Feyenoorde, v ktorého drese hviezdi aj Dávid Hancko, útokom. Vlani opustil štruktúry Žiliny. Na jar podpísal profesionálnu zmluvu.

miláno, newcastle Čítajte viac Zápas AC Miláno - Newcastle sme sledovali ONLINE

V lete začal naplno zarezávať s prvým tímom. V auguste si pripísal prvý štart i gól za A-tím. A nakoniec sa dostal aj na súpisku holandského majstra pre Ligu majstrov.

„Kvalitný debut je jedna vec, vyrovnané výkony druhá. To bude ešte väčšia výzva. Každý chce mať úspešný ročník. Ak dostanem ďalšiu šancu, dám do toho všetko. Verím, že si formu udržím,“ zaželal si Sauer pre Športweb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Stanislav Lobotka #Martin Dúbravka #denis vavro #Milan Škriniar