Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arabský útok na európsky futbal. Po plienení v kluboch chcú hrať šejkovia Ligu majstrov

Začalo to nevinne, prestupom päťnásobného najlepšieho hráča sveta Cristiana Ronalda do saudskoarabského Al-Nassru. V lete ho nasledovalo už takmer 30 futbalistov, ktorí oslabili popredné kluby na starom kontinente. A ani tu sa revolúcia Arabov v súvislosti s najsledovanejším športom nekončí.

17.08.2023 14:45
Collage Maker-17-Aug-2023-10-52-AM-4167 Foto:
Dostane ešte Cristiano Ronaldu šancu zahrať si Ligu majstrov v drese saudskoarabského klubu?
debata

Arabskí šejkovia sa chcú podľa zahraničných médií v blízkej budúcnosti zúčastniť ekonomického klenotu v rukách Európskej futbalovej únie (UEFA), prestížnej Ligy majstrov.

Informácie o ambicióznych plánoch majú prenikať zo sídla Saudskoarabskej futbalovej federácie (SAFA) aj od trénerov klubov najvyššej súťaže Saudi Pro League.

Za všetkým má stáť štátny investičný fond (PIF), ktorý ovláda štyri najbohatšie kluby v krajine a do ktorých prichádzajú týždeň čo týždeň hviezdne mená z európskeho klubového futbalu.

Podľa Calcio Finanza SAFA zatiaľ neoficiálne rokuje s UEFA o tom, že víťaz Saudi Pro League môže dostať divokú kartu pre štart v Lige majstrov od roku 2025.

Faktom je, že tímy ako Al-Ittihad a Al-Ahli z Jeddahu, alebo Al-Nassr a Al-Hilal z Rijádu by po výraznom posilnení boli schopné súperiť s najlepšími mužstvami v Európe.

Trpisovsky autobus Slavia Čítajte viac Neželané prekvapenie Slavie v Košiciach, fanúšikovia jej označkovali autobus. Český tréner žasol nad štadiónom

Na druhej strane by takýto revolučný krok nadobro zmenil tvár európskeho futbalu, ktorú dlhé desaťročia poznáme. Po saudskoarabskom by sa do najsledovanejšej súťaže na svete chceli podľa všetkého pridať aj kluby z iných, rovnako bohatých krajín, zo všetkých kútov sveta.

Saudi Pro League, známa aj ako Roshn Saudi League, je najvyššou súťažou v Saudskej Arábii. Bola založená v roku 1976 a tvorí ju 18 tímov. Najúspešnejším klubom jej krátkej histórie je Al-Hilal, ktorý vybojoval 18 majstrovských titulov.

Krásne partnerky hviezdnych svetových futbalistov Fotogaléria - 61 fotiek Všetky fotky
Medzi najslávnejšie futbalové páry sme zaradili...
debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #liga majstrov #Saudi Pro League