Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dnipro v Košiciach prehralo s Panathinaikosom, Šporar skóroval. Vilnius zaskočil Galatasaray

Futbalisti Galatasarayu Istanbul iba remizovali v úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov na ihrisku litovského Žalgirisu Vilnius 2:2.

25.07.2023 22:12 , aktualizované: 23:46
SR futbal LM 2. predkolo Dnipro Panathinaikos... Foto: ,
Ukrajinské vlajky na tribúne v Košiciach počas zápasu Dnipro-1 – Panathinaikos Atény.
debata

Genk v základe s Patrikom Hrošovským remizoval na pôde Servette Ženeva 1:1. Slovenský stredopoliar asistoval pri otváracom góle hostí v 21. minúte.

Úlohu favorita potvrdil FC Kodaň, ktorý v zostave s Denisom Vavrom vyhral na trávniku islandského Breidabliku Kopavogur 2:0.

Aleksandar Čavrič Čítajte aj Ostré súboje, balkánska horúčava a radosť hostí. Pozrite si najlepšie snímky z triumfu belasých

Galatasaray prehrával do 75. minúty 0:1 a hoci skóre otočil, napokon v nadstavení inkasoval vyrovnávajúci zásah. Nevyužil potom krátku početnú výhodu po vylúčení Donatasa Kazlauskasa.

Vilnius bol vlani súper Slovana Bratislava v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy (EKL) – Slovan doma remizoval 0:0 a vonku vyhral 2:1.

Kodaň poslal do vedenia už v prvej minúte Jordan Larsson a o polhodinu neskôr asistoval pri góle Rasmusa Falka. Zdolaný tím z tohto dvojzápasu si v 3. predkole Európskej ligy zmeria sily s neúspešným; zo súboja medzi Slovanom a Zrinjskim Mostarom.

Bosna futbal LM 2. predkolo Mostar Slovan Čítajte aj Slovan zvládol ťažký zápas aj bez najväčšej hviezdy, odnáša si tesný náskok. Weiss: Nič nie je rozhodnuté

V ňom zvládol prvý duel na pôde bosniackeho majstra lepšie Slovan, ktorý triumfoval 1:0 vďaka gólu Sharaniho Zuberua.

Dinamo Záhreb naopak jednoznačne potvrdilo úlohu favorita a FC Astana zdolalo 4:0. V hlavnom meste Chorvátska padli tri góly v priebehu siedmich minút a už v polčase vyhrávali domáci 3:0. Ich triumf poistil v 56. minúte Luka Ivanušec.

3radost Peleho po titule pre Brazil 2002 Čítajte aj Brazílsky Ronaldo vymenoval svoju osmičku najlepších futbalistov histórie. Aktívny je len jeden

Dnipro-1 absolvovalo svoj domáci zápas v Košiciach, na grécky Panathinaikos Atény nestačilo 1:3. Hostí poslal do vedenia 1:0 už v 10. minúte Andraž Šporar, ktorý v minulosti pôsobil v Slovane Bratislava.

V ďalšom utorňajšom zápase využil HJK Helsinki výhodu domáceho prostredia a nórsky Molde FK zdolal 1:0.

LM – prvé zápasy 2. predkola:

Breidablik Kopavogur – FC Kodaň 0:2 (0:2) /D. Vavro (Kodaň) odohral celý zápas/
Servette Ženeva – KRC Genk 1:1 (0:1) /P. Hrošovský (Genk) hral do 85. minúty a asistoval pri góle/
Dinamo Záhreb – FC Astana 4:0 (3:0)
Dnipro-1 – Panathinaikos Atény 1:3 (0:1)
Žalgiris Vilnius – Galatasaray Istanbul 2:2 (0:0)
HJK Helsinki – Molde FK 1:0 (1:0)

Výhra Panathinaikosu nad Dniprom v Košiciach Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Základná jedenástka Panathinaikosu Atény pred...
debata chyba
Viac na túto tému: #Galatasaray Istanbul #SC Dnipro-1