Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez výhry, bez postupu. Neapol s Lobotkom skončil. V Lige majstrov sme spoznali prvých semifinalistov

Futbalisti Realu Madrid postúpili do semifinále Ligy majstrov. Po víťazstve 2:0 nad Chelsea v prvom súboji uspel biely balet rovnakým výsledkom aj v Londýne. S elitnou súťažou sa rozlúčil Stanislav Lobotka. Po najtesnejšej prehre na pôde súpera remizoval Neapol s AC Miláno v domácej odvete iba 1:1.

18.04.2023 22:58 , aktualizované: 23:17
Italy Soccer Serie A Foto: ,
Hrdinom duelu bol strelec gólu AC Miláno, francúzsky veterán Olivier Giroud.
debata (1)

Neapol nastúpil bez vykartovaných Andre Anguissu a stopéra Kima Min-jaeho, no do útoku sa vrátil kanonier Victor Osimhen. Domáci v úvode zovreli súpera a prvých 20 minút sa hralo len na jednu bránku. SSC však z tlaku vyťažilo len par pološancí a po prvej vážnejšej akcii hostí mohlo inkasovať.

Mario Rui fauloval v šestnástke Rafaela Leaa a rozhodca ukázal na biely bod. Penaltu však zahodil skúsený Olivier Giroud. Francúzsky kanonier neuspel ani o pár minút neskôr, keď jeho strelu opäť chytil brankár Alex Meret.

Jakub Jankto Čítajte viac Svet ho obdivoval: Som gay, priznal sparťan. Teraz má problémy kvôli testu na drogy

Zápas sa hral vo vysokom tempe a s množstvom tvrdých zákrokov. Horšie dopadli domáci, ktorí museli už v prvom dejstve vystriedať Ruia i Mattea Politana. Vymenili ich Hirving Lozano s Mathiasom Oliverom. Zmeny si vyžiadali svoju daň, v samom závere polčasu potiahol loptu spred svojej šestnástky až do tej súperovej Leao a Giroud už svoju tretiu šancu premenil.

V nadstavenom čase neplatil gól Osimhena pre ruku. Neapolu to vpredu nešlo ani po zmene strán, chýbali mu väčší pokoj a presnosť pri centroch, finálnych prihrávkach a hlavne pri zakončení. V 82. minúte domácim svitla iskierka nádeje, no zahasil ju Chviča Kvaracchelia, ktorý podobne ako Giroud v prvom polčase nepremenil penaltu. Osimhenov gól na 1:1 prišiel už neskoro. Neapol sa premiérovo v histórii predstavil vo štvrťfinále.

Inter Bratislava Čítajte viac Tragické príbehy žlto-čiernych: Choroby i dobrovoľné odchody. Interistickí chlapci sa pobrali na druhý svet priskoro

Real prišiel na Stamford Bridge s dvojgólovým náskokom a tak nechal v úvode zápasu tvoriť domácich. Tí si však vypracovali len jednu šancu, keď N'Golo Kante zblízka netrafil a krátko potom mohli inkasovať, no Rodrygo napálil len do žrde.

V závere polčasu zachránil Real brankár Thibaut Courtois, ktorý zneškodnil zakončenie Marca Cucurellu. Po zmene strán zablokovali hostia šancu Kanteho a v 58. minúte sa ujali vedenia. Po pravej strane vnikol do šestnástky Rodrygo, jeho prihrávka na Karima Benzemu nevyšla, no loptu mu poslal späť Vinicius Junior a brazílska spolupráca slávila úspech.

Dočasný tréner Chelsea Frank Lampard potom skúsil oživiť hru striedaniami, no nepodarilo sa a v 80. minúte rozhodol druhým gólom Rodrygo. Zverenci Carla Ancelottiho sa tak tretíkrát za sebou predstavia medzi najlepšou štvoricou.

odvetné zápasy štvrťfinále LM:
SSC Neapol – AC Miláno 1:1 (0:1)
Góly: 90.+3 Osimhen – 43. Giroud. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.), ŽK: di Lorenzo, Olivera – Hernandez, Maignan.
Neapol: Meret – di Lorenzo, Rrahmani (74. Östigard), Jesus, Rui (34. Olivera) – Ndombele (63. Elmas), LOBOTKA, Zielinski (74. Raspadori) – Politano (34. Lozano), Osimhen, Kvaracchelia
Miláno: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez – Krunič, Tonali – Diaz (59. Messias), Bennacer, Leao (84. Saelemaekers) – Giroud (68. Origi)
/prvý zápas 0:1, postúpilo AC/

Chelsea Londýn – Real Madrid 0:2 (0:0)
Góly: 58. a 80. Rodrygo. Rozhodoval: Orsato (Tal.), ŽK: Cucurella, James, Mudryk – Militao.
Chelsea: Arrizabalaga – Chalobah, Silva, Fofana – James, Kante, Fernandez (67. Sterling), Kovačič, Cucurella (67. Mudryk) – Gallagher (67. Felix) – Havertz (77. Mount)
Real: Courtois – Carvajal (82. Nacho), Militao, Alaba (46. Rüdiger), Camavinga – Modrič, Kroos (76. Ceballos), Valverde – Rodrygo (82. Asensio), Benzema (71. Tchouameni), Vinicius
/prvý zápas 0:2, postúpil Real/

Jedenástka najdrahších futbalistov sveta Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V jedenástke najdrahších futbalistov sveta...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Real Madrid #AC Miláno #SSC Neapol #Chelsea FC