Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Od Trnavy po Košice. Je v záujme všetkých, aby Slovan vyradil Bazilej, vraví Molnár. Weissa by si vzal späť v čase

V klube je pod neustálym tlakom brankár Adrián Chovan – kritizuje ho odborná verejnosť, fanúšikovia, ktorí ho posielajú preč. Zaslúžene?

Aj ja som ho kritizoval. Zdá sa však, že zimná prestávka mu prospela, hádam mu to vydrží. Na jeseň robil chyby a všimol si to každý, nemusel byť na to ani odborník. Uvidíme ďalej, teraz prídu zlomové zápasy, v nich musí potvrdiť, že sa poučil a je človek na správnom mieste. Pokiaľ to nedokáže, potom bohužiaľ…

Pravda, aj ja som porobil kiksy, aj na medzinárodnej scéne, ale snažil som sa, aby sa neopakovali. Aďo ich na jeseň spravil dosť a v krátkom čase. Na brankárskom poste je spoľahlivosť na prvom mieste. Keď gólman stratí sebavedomie, potom prichádza aj o dôveru. Od majiteľov, cez trénerov, spoluhráčov až po fanúšikov.

Slovan chce mať na každej pozícii najlepšieho hráča v lige. Je Chovan najlepším gólmanom v súťaži?

Tento klub mal vždy na tomto poste brankára, ktorý patrí do reprezentácie. Predurčuje ho k tomu to, že chytá za najlepší tím v krajine a hrá aj v tažkých pohárových zápasoch. Jeho výkony však musia byť adekvátne a momentálne to tak nie je.

Ladislav Molnár v zápase Pohára Intertoto... Foto: Profimedia
Ladislav Molnár Ladislav Molnár v zápase Pohára Intertoto 1994/1995. Slovan vyhral nad Slaviou 4:2.

Keď ste chytali za Slovan, mal takmer výhradne mužstvo zložené zo Slovákov. Vedeli podľa vás viac precítiť, čo to znamená hrať za tento klub ako sučasní legionári?

Jednoznačne. A bolo to vidieť. Mali sme možno dvoch cudzincov, ostatní boli domáci a 80 percent z nich reprezentovalo. Vedeli sme to viac prežiť, aj ľudia sa s nami viac stotožnili. Multi-kulti doba však má svoje špecifiká.

Záleží, ako sa s legionármi pracuje. Mali by vedieť nielen to, že prišli do najlepšieho slovenského klubu s najlepším zázemím, kde si môžu zarobiť, ale aj to, čo táto organizácia znamená pre Bratislavu a Slovensko. Musí tu byť osveta a ak to legionár nechápe, potom nech odíde. Filozofia, že prišiel som si zarobiť a viac ma nezajíma, je zradná. Legionára musíte usmerniť.

Usmerňovali ste aj Fabia Nigra?

Občas áno. Fabio však nebol typický Juhoameričan, rýchlo sa s nami Slovákmi stotožnil. Prispôsobil sa našej mentalite, ukázal veľké srdce a futbalovú vášeň. Keď vyšiel na ihrisko, nechal na ňom všetko. Ľuďom sa to páčilo a na oplátku mu dali kus slovenskej veľkorysosti. Navyše, tréner Dušan Galis s ním fantasticky pracoval. Má latinskú krv, občas sme ho aj usmernili, ale veci rýchlo pochopil.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #FC Bazilej #Ladislav Molnár