Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Od Trnavy po Košice. Je v záujme všetkých, aby Slovan vyradil Bazilej, vraví Molnár. Weissa by si vzal späť v čase

V lige mu to naozaj nejde. Čo sa dá od toho odvodiť?

Nič, lebo v Bazileji si zasa môžu povedať, že Slovan je až druhý a nie tradične prvý. A potom tu máme jeden čerstvý príklad, Chelsea sa v Premier League neskutočne trápi, ale v Lige majstrov je už v najlepšej osmičke. Pohárová súťaž je jednoducho iný svet, v nej body nikoho nezaujímajú, platia tu iné zásady. Hrá sa na postup, jednoducho úplne iná filozofia.

V takýchto zápasoch neobstojí žiadna výhovorka a chyby sa v nich neodpúšťajú, lebo každá môže mužstvu vystaviť stopku. Rovnica je jednoznačná: úspech rovná sa postup. Nedávno som počul jedného trénera, ako vravel, že naše mužstvo krásne vypadlo. Prepáčte, ale krásne si môžete užiť niečo iné, no nie vyradenie. Ani dostať poriadnu po papuli nikdy nie je krásne.

Môžeme v tomto súboji hovoriť o favoritovi?

Skôr nie. Je to naozaj 50 na 50. Na jeseň to boli medzi Slovanom a Bazilejom vzácne vyrovnané stretnutia a aj teraz očakávam niečo podobné. Belasým môže pomôcť sobotňajší zápas s Trnavou. Dominoval nielen výsledkovo, ale aj herne. Od toho sa dá odraziť.

Ladislav Molnár. Foto: Profimedia
Ladislav Molnár Ladislav Molnár.

Ak by sme vás vyzvali, aby ste pomenovali tri dôvody, prečo by mal Slovan postúpiť, čo vám napadne?

Postačí jeden, ale dôležitý. Hrať európsky zápas jari je pre slovenské mužstvo rarita a celé futbalové hnutie – s výnimkou pár neprajníkov – si želá, aby Slovan uspel. Je to naše top mužstvo a je v záujme všetkých, aby postúpilo. Pravé fanúšikovské srdce tentoraz musí fandiť Slovanu, nech je z Trnavy alebo aj z Košíc. Štvrťfinále by bol obrovský úspech, ďalšie body do koeficientu sa všetkým zídu.

Je pre Slovan dôležitejšie obhájiť titul a dostať sa v lete opäť do predkola LM alebo uspieť teraz v play off EKL?

Keď hráte takéto zápasy, posúva vás to. To vám nepovedia na žiadnom trénerskom seminári, to musíte precítiť. Ak by Slovan s Bazilejom uspel, bude na ohromnej vlne. Prenieslo by sa to aj do ligy. Viem si predstaviť tú motiváciu. Na rovinu: hrať v lete v predkole Ligy majstrov je veľmi dôležité. Najmä pre Slovan.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #FC Bazilej #Ladislav Molnár