Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najhorší tím v histórii Ligy majstrov? Viktoria Plzeň to má na dosah

Futbalisti Viktorie Plzeň, so Slovákmi Erikom Jirkom a Mariánom Tvrdoňom, sú po prehre 0:4 s Interom Milánom blízko k prekonaniu negatívneho rekordu Ligy majstrov.

27.10.2022 07:10
Jindřich Staněk Foto:
Futbalisti Viktorie Plzeň (na snímke brankár Jindřich Staněk) nemajú v tomto ročníku Ligy majstrov veľa dôvodov na radosť.
debata (12)

Nedalo sa očakávať, že v skupine proti Bayernu, Interu Miláno a FC Barcelona bude Plzeň veľkoklubom vyrovnaným súperom. Ale pred posledným súbojom proti Bayernu (1. novembra) sa český majster dostal do nezávideniahodnej situácie.

Pred vyvrcholením skupinovej fázy má Plzeň v tabuľke skupiny C na konte nula bodov a nelichotivé skóre 3:20. Môže sa tak stať najhorším klubom v histórii Ligy majstrov. Stačí jediné – aby o necelý týždeň prehrala doma s FC Barcelona aspoň o tri góly.

Collage Maker-26-Oct-2022-02.55-PM Čítajte viac Závidieť môžu Taliani aj Švajčiari. Slovan je suverénom skupiny

Negatívnym rekordérom Ligy majstrov je aktuálne chorvátske Dinamo Záhreb, ktoré v sezóne 2011/12 skončilo v skupine so skóre 3:22.

Pre zaujímavosť, od roku 1999 – keď sa Liga majstrov rozšírila na 32 tímov, sa až 20 klubom stalo, že skončili v skupinovej fáze bez bodu.

Milan Škriniar, Inter Miláno Čítajte viac Kapitán Škriniar. Inter priviedol k postupu, Barcelona končí

Jedným z nich je aj MŠK Žilina, ktorý skončil v ročníku 2010/11 so skóre 3:19. V historickej tabuľke najhorších tímov mu tak patrí 4. miesto za spomínaným Záhrebom, Spartakom Moskva a Levski Sofia. Žilinčania sa vtedy stretli v hlavnej fáze s Chelsea FC, Olympique Marseille a Spartakom Moskva.

Viktoria Plzeň prehrala v tejto sezóne Ligy majstrov s Bayernom 0:5, 2:4, s Interom 0:2, 0:4 a prvom zápase skupiny na Nou Campe s Barcelonou 1:5.

Desina a jeden Slovák. Alebo veľkí futbaloví vedci Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Belgický obranca Vincent Kompany má nielen...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #FC Viktoria Plzeň