Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tí nás ale ošklbali. Fanúšikovia Bayernu zúria na Čechov za drahé lístky

Fanúšikovia Bayernu Mníchov sa po stredajšom zápase Ligy majstrov na sociálnych sieťach ohradili proti cene vstupeniek na zápas v Plzni. Spravili tak priamo na štadióne.

14.10.2022 10:00
Bayern Mníchov Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Nepáčilo sa im, že za stretnutie na ihrisku majstrovskej Viktoria museli zaplatiť 70 eur. Nespokojnosť vyjadrili nápisom na štadióne aj tým, že do svojho sektora dorazili až zhruba po štvrťhodine – v čase, keď ich tím viedol 1:0.

Zápas nakoniec favorit vyhral 4:2.

„Protestujeme proti cenám vstupeniek, ktoré si Viktoria Plzeň účtuje za zápas Ligy majstrov proti nášmu tímu. Najlacnejšia bola za 70 eur, čo je päťstopercentný nárast v porovnaní s bežnou cenovou úrovňou Plzne v českej lige,“ uviedli priaznivci Bayernu.

Zatiaľ čo fanúšikovia úradujúceho nemeckého šampióna museli za stretnutie v Plzni zaplatiť v prepočte viac ako 1700 český korún (70 eur), priaznivci Slavie Praha v septembrovom ligovom dueli iba 350 korún (14 eur). Fanúšikovia Viktorie zasa zaplatili za duel v Mníchove 1250 český korún (50 eur).

„Hrubo nadhodnotené vstupenky sú v Lige majstrov nikdy nekončiacim príbehom. Kvôli tomu UEFA zaviedla strop 70 eur za vonkajšiu vstupenku. Tento cenový strop je ale ďaleko od reality života fanúšikov, pretože je príliš vysoký,“ sťažovali sa priaznivci z Mníchova.

„Futbal potrebuje spoločensky prijateľné ceny, aby splnil vlastné štandardy a bol športom pre každého. Ale fanúšikovia sú vyložene ošklbaní do posledného haliera. Cena 70 eur za zápas v skupine je hanba,“ dodali fans Bayernu.

Zároveň krok plzenského klubu aj chápu. „Vidíme tiež aspekt, že súčasná podoba systému profesionálneho futbalu motivuje najmä menšie kluby k tomu, aby sa snažili získať čo najviac peňazí.“

Za lístky na Ligu majstrov si výrazne priplatili aj priaznivci Západočechov. Najlacnejší balíček vstupeniek na tri domáce stretnutia proti Interu Miláno, Bayernu Mníchov a FC Barcelona bol na 3280 korún (133 eur), najdrahšie na 9200 korún (374).

Lukáš Kalvach Čítajte viac Nemci si uťahujú z českého majstra: Plzeň? Opäť len čistá groteska

Plzenský klub však kritiku odmietol. „Ceny vstupeniek nijako neporušujú pravidlá od UEFA a sú rovnaké pre hosťujúcich, tak pre domácich fanúšikov v daných sektoroch,“ povedal pre ČTK tlačový hovorca Viktorie Václav Hanzlík.

„Ak porovnáme kapacity štadiónov v Mníchove a Plzni a umiestnenie sektora pre hosťujúcich fanúšikov na najvyššom poschodí a v bezprostrednej blízkosti hracej plochy, príde nám nami zvolená cena úplne porovnateľná a adekvátna (50 eur/70 eur),“ dodal Hanzlík.

Smutné osudy hráčov, ktorí prišli o MS vo futbale Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Duncan Edwards - Anglicko
Bol jedným z...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #FC Viktoria Plzeň