Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Robert, poďme preč. Lewandowski dal rodinu na prvé miesto

Partia kamarátov si vykračovala v okolí Ciutat Esportiva Joan Gamper. Neďaleko tréningového centra Barcelony si s gitarou v ruke užívala teplý piatkový večer. Netušili, že sa stane nezabudnuteľným.

13.09.2022 14:49
Anna Lewa pretentácia Foto:
Anna Lewandowská s rodinou počas prezentácie Roberta Lewandowského v klube FC Barcelona.
debata

Zastavil sa pri nich Robert Lewandowski, letná posila tamojšieho FC. Spoločne odpálili refrén hitu Volare, oh oh od Gypsy Kings.

„Robert je u nás šťastný a spokojný,“ vravel tréner Kataláncov Xavi na druhý deň po zápase so Sevillou.

Lewandowski prispel gólom k výhre 3:0. Bol to jeden z deviatich presných zásahov, ktoré si v šiestich dueloch aktuálneho ročníka pripísal. Jubilejný desiaty môže pridať už dnes. V najpikantnejšom súboji druhého kola skupinovej fázy Ligy majstrov medzi Bayernom a Barcelonou (21.00).

Chýba kabíne Bayernu

Poľský bombardér sa do Allianz Arény vráti prvýkrát od búrlivého letného prestupu. Za Bavorov odohral 375 zápasov s ohromnou bilanciou – 344 gólov a 72 asistencií. V bohatej 122-ročnej histórii Bayernu by ste lepšie čísla hľadali márne.

„Bude mi chýbať, ale musíme rešpektovať jeho rozhodnutie,“ povedal obranca Joshua Kimmich. „Teším sa na vzájomný duel. Pred i po ňom si podáme ruky, ale počas zápasu sa nepoznáme,“ pridal sa Thomas Müller.

Robert Lewandowski Čítajte aj Lewandowski dokázal, čo nik pred ním. Španieli píšu o plzenskej impotencii

Lewandowski nemal problém so spoluhráčmi. Pred odchodom do Katalánska (za 45 miliónov eur) odovzdal každému z nich luxusný darček. Rozlúčiť sa prišiel radšej osamote. Jeho manželke Anne i dcéram Kláre a Laure sa niektorí priaznivci Mníchovčanov vyhrážali smrťou.

Iní zasa Lewandowského a jeho šoféra pozdravili pri vstupnej bráne do areálu Bayernu podstatne prijateľnejšou formou.

„Hala Madrid,“ kričali a pripomenuli rodákovi z Varšavy úhlavného nepriateľa Barcelony. Lewandowského narážka na Real pobavila.

Dohodnutí od marca

Barcelone nie je za posledných sedem rokov pri konfrontáciách s Bayernom do smiechu. Španielsky veľkoklub naposledy triumfoval (3:0) v prvom semifinálovom súboji ročníka 2014/2015. Dvoma gólmi rozhodol Messi, jeden pridal Neymar, na ihrisku bol aj Xavi.

Robert Lewandowski Čítajte aj Lewandowski sa vrátil do Mníchova. Pozrite sa, akým pokrikom doňho rýpali

Odvtedy je Bayern nočnou morou Kataláncov. Tí prehrali všetky štyri duely – vrátane štvrťfinále covidovej sezóny 2019/2020 v pomere 2:8 – s celkovým skóre 4:17.

Favoritom je aj dnes s kurzom na víťazstvo dva ku jednej. Ak veríte Barcelone, môžete získať až štvornásobok vkladu.

„Robert nás varoval. Vieme, že využije každú možnosť na gól. Ak chceme proti Barcelone uspieť, musíme pridať aspoň o dva rýchlostné stupne,“ reagoval športový riaditeľ Bayernu Hasan Salihamidžič.

Ani on nechcel pustiť najlepšieho kanoniera v histórii klubu na Nou Camp. Keď vedenie Bayernu neuspelo s džentlmenskými dohodami, začalo robiť Lewandovskému prieky. Podľa experta na prestupy Fabrizia Romana by už nič nepomohlo.

koláž Lewa Čítajte aj Hetrik pre božskú Annu. Lewandowski má doma zázrak prírody

„Bolo nemožné to zastaviť. Lewadowski sa s Barcelonou dohodol na osobných podmienkach už na prelome februára a marca,“ vyhlásil Romano.

Manželka ako trénerka

Barcelona okolo neho buduje novú éru. Hoci niekdajší útočník Lechu Poznaň či Borussie Dortmund oslávil 21. augusta už 34. narodeniny, zreje ako víno.

Leví podiel na tom má manželka. Poľská karatistka, osobná trénerka či moderátorka pripravuje svojho milého už desať rokov.

„Myslel som si, že viem, ako sa do detailu starať o seba i svoje telo. Anna mi ukázala, že o tom veľa neviem,“ priznal Lewandowski.

Anna Lewandowská, manželka kanoniera FC Barcelona Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Anna Lewandowská, manželka futbalistu FC...

Keď jeho partnerka zahlásila, že sa v Mníchove necíti komfortne, vzal Lewandowski osud rodiny do vlastných rúk a ponúkol sa Kataláncom. Podľa Romana spravil mnohé ústupky v zmluve, aby Barcelona nemala problém zaregistrovať ho. Na prvom mieste bola rodina, nie peniaze.

„Chcel ísť do Barcelony kvôli klubu, mestu, projektu, manželke i rodine. Nebolo to o peniazoch, ale skôr o osobných potrebách,“ doplnil Romano.

Lewandowského čaká po hetriku do siete Plzne ďalšia skúška v Lige majstrov. Netuctová a kontroverzná. „Som z neho nadšený. Je to skvelá posila. Líder a rodený víťaz,“ tešil sa po výhre 5:1 nad Viktoriou.

„Verím, že dokážeme veľké veci,“ pritakal Lewandowski.

Predstavenie Roberta Lewandowského v Barcelone Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
 Robert Lewandowski a prezident klubu Joan...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #fc barcelona #Robert Lewandowski