Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Grécky majster trestal po štandardkách. Slovanisti nezvládli ťažkú úlohu

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nezvládli štvrtkový prvý zápas play off Európskej ligy 2021/2022. Na ihrisku Olympiakosu Pireus prehrali 0:3.

19.08.2021 22:56 , aktualizované: 23:44
Grécko Futbal EL play off 1. zápasy Olympiakos... Foto: ,
Futbalisti Slovana po druhom góle Olympiakosu.
debata (7)

Odveta na Tehelnom poli je programe na budúci týždeň. „Belasí“ majú aj v prípade neúspechu istotu účasti v skupinovej fáze Európskej konferenčnej lige.

Domáci Olympiakos Pireus mal počas celého stretnutia územnú, hernú aj streleckú prevahu, ktorú korunoval troma gólmi. Do dvoch z nich bol zapletený kapitán slovenského šampióna Vasil Božikov.

Zápas Olympiakos - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Jaba Kankava zo Slovana a Pierre Kunde Malong z...

Okrem triumfu gréckeho tímu 3:0 o všetko hovorí aj pomer streleckých pokusov 17:1, pričom Slovan jediný pokus vyslal až v závere duelu, ten však nesmeroval na bránku Olympiakosu.

1. zápas play off EL 2021/2022:

Olympiakos Pireus – ŠK Slovan Bratislava 3:0 (1:0)
Góly: 37. M. Camara, 52. Cisse, 68. Božikov (vlastný). Rozhodoval: Guida (Šp.), ŽK: Valbuena – Božikov, Kašia
Olympiakos: Vaclík – Reabciuk, Cisse (75. Markovič), Papastathopoulos, Lala – M. Camara (80. Kunde), M'Vila – Masouras (87. Vrousai), A. Camara (80. Bouchalakis), Valbuena (74. Onyekuru) – El Arabi
Slovan: Chovan – Pauschek (67. Strelec), Abena, Kašia, Božikov – Kankava, De Kamps – Weiss ml., Rabiu (67. Henty), Zmrhal – Čavrič

Marek Hamšík, Eldor Šomurodov Čítajte viac Boj o skupinové fázy: AS Rím zdolal Hamšíkov Trabzon, remíza Slavie s Legiou

Úvod zápasu veľa vzruchu nepriniesol, Slovan sa sústredil na defenzívu a Olympiakos sa tiež dopredu príliš netlačil, navyše ho brzdili nepresnosti v rozohrávke.

Domáci mali prvú veľkú šancu až v 27. minúte, keď Abena nezareagoval na El Arabiho nábeh, no ten z bezprostrednej blízkosti neprekonal Chovana, ktorý jeho strelu vyrazil nohou. Vzápätí po rohovom kope mohol otvoriť skóre Cisse, ale Chovan sa opäť blysol.

V 37. minúte však už kapituloval, keď sa po rohovom kope poodrážala lopta v šestnástke Slovana, dostala sa k Madymu Camarovi a ten technicky obstrelil brankára hostí.

Domáci vstúpili do druhého polčasu aktívnešie ako do prvého. M'Vila i Aguibou Camara síce minuli bránku, ale v 52. minúte už Cisse nezaváhal.

Valbuena nacentroval loptu do šestnástky, El Arabi bol v postavení mimo hry, ale loptu nezasiahol, tá sa dostala k Cissemu a ten pridal druhý gól domácich.

V 66. minúte už mohlo byť 3:0, ale Chovan predviedol ďalší skvelý zákrok proti Masourasovej strele.

Olympiakos, Slovan Čítajte viac Úvodný zápas Slovana v play off Európskej ligy sme sledovali ONLINE

O dve minúty neskôr však už lovil loptu zo siete, keď Slovan opäť nezvládol štandardku a po rohovom kope si Božikov nešťastne hlavou tečoval loptu do vlastnej bránky.

Slovan sa v závere snažil skorigovať, aktívni boli najmä striedajúci Strelec s Hentym, ale prekonať obranu domácich sa im nepodarilo.

Slovan, Besiktas, deti Čítajte viac Slovan hlási veľkú posilu. Krídelníka, ktorý hral aj v Premier League
7 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Olympiakos Pireus