Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Van Basten mu zmenil život už pred narodením. Bude hrdinom proti City?

Stačil jeden skvelý volej... Rodičia Marca Reusa boli veľkí futbaloví priaznivci. Kapitánovi Borussie Dortmund - dnes ju od 21.00 čaká odveta štvrťfinále Ligy majstrov proti Manchestru City (prvý zápas sa skončil 1:2) - zmenila najpopulárnejšia hra život. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, keby sa to nestalo rok predtým, ako sa narodil.

14.04.2021 11:00
Marco Reus, Erling Braut Haaland Foto: ,
Marco Reus a Erling Braut Haaland sa tešia z gólu Dortmundu.
debata

„Pôvodne som sa mal volať Dennis, ale Van Bastenov volej vo finále majstrovstiev Európy 1988 to zmenil. Otec vyhlásil, že sa budem volať Marco,“ priznal Reus v klubovom dokumente.

Dortmund je po Bayerne Mníchov najúspešnejším nemeckým tímom. Pravidelne sa však stáva, že hráči Borussie neodolajú vábeniu bohatšieho i silnejšieho soka.

Reus je výnimka potvrdzujúca toto pravidlo. Spolu s miestom narodenia (Dortmund) je jasné, komu na Vestfálskom štadióne hovoria Pán Dortmund.

„Dortmund mi umožnil spravil ďalší krok v kariére. Vždy som túžil hrať za Borussiu. Vďaka nej môžem pravidelne bojovať o titul i v Lige majstrov,“ vysvetlil svoje pohnútky líder osemnásobného nemeckého šampióna.

Prvýkrát ho zaujal v roku 2009 štýlovým premiérovým gólom v Bundeslige. Päťdesiatmetrový šprint krídelníka Borussie Mönchengladbach aj s gólovou bodkou do siete Mainzu obletel svet. A keď o tri roky neskôr priznal, že jeho vzorom je legenda Dortmundu Tomáš Rosický, kocky boli hodené.

Dortmund 1. júla 2012 potvrdil Reusov prestup za 17 miliónov. O necelý rok sa vracal z Londýna so slzami v očiach. Na Wembley Borussia podľahla Bayernu 1:2 vo finále Ligy majstrov, v závere rozhodol Arjen Robben.

„Bol to najkrajší a zároveň najhorší zážitok v mojej kariére,“ smútil Reus.

Odvtedy sa Dortmundčania nedostali ďalej ako do štvrťfinále tejto súťaže. Reusovi sa minulý týždeň podarilo na ihrisku Manchestru City streliť gól a zdramatizovať dnešnú odvetu.

Tridsaťjedenročný Nemec alebo niektorý z jeho spoluhráčov musí v odvete skórovať. Inak Borussia znova skončí kus od finálovej brány.

Dnešný program

Odvety štvrťfinále: 21.00 Dortmund – Manchester City (prvý zápas 1:2), Liverpool – Real Madrid (1:3).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Borussia Dortmund #Marco Reus