Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Jediný raz som plakal. Mali sme vtedy najlepší tím, spomína Mourinho

Tréner Tottenhamu Hotspur Jose Mourinho sa priznal, že jedinýkrát v živote plakal po futbalovom zápase pred ôsmimi rokmi, keď jeho zverenci z Realu Madrid podľahli Bayernu Mníchov v semifinále Ligy majstrov v jedenástkovom rozstrele. Prezradil to v rozhovore pre španielsky denník Marca.

02.05.2020 13:27
José Mourinho. Foto: ,
Spolu s asistentom sme zaparkovali pred domom a plakali sme, spomína José Mourinho.
debata

Real Madrid s Mourinhom na lavičke v sezóne 2011/12 ukončil dovtedajšiu dominanciu Barcelony a ukoristil titul v La Lige s rekordným ziskom 100 bodov.

Snaha „bieleho baletu“ získať v tej istej sezóne aj okrúhly desiaty triumf v európskej súťaží číslo jeden stroskotala, keď z bieleho bodu neuspeli proti Bavorom Cristiano Ronaldo, Kaka ani Sergio Ramos.

„Pamätám si na to dobre. Ja a môj asistent Aitor Karanka sme zaparkovali po zápase pred mojím domom a plakali sme,“ zaspomínal si portugalský kouč.

Zostrih z predmetného zápasu s pre Mourinha a Real Madrid neúspešným rozstrelom.

„Bolo to veľmi ťažké, pretože sme vtedy mali najlepší tím v Európe. Taký je futbal. Všetci traja, čo vtedy neuspeli v rozstrele, sú ohromní hráči, no taktiež ľudia,“ dodal. Mourinho napriek tomu na danú sezónu nespomína iba v zlom.

„Ak necháme bokom portugalskú ligu, zavŕšil som vtedy hetrik. Chcel som triumfovať v anglickej, talianskej a španielskej lige a dodnes som jediným trénerom, ktorému sa to podarilo,“ vyhlásil kouč, ktorý získal ligový primát aj s Chelsea a Interom Miláno.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Real Madrid #José Mourinho