Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Šporar zlomil staré pravidlo. Je najlepším strelcom Európskej ligy

Faulovaný hráč by nikdy nemal ísť zahrávať pokutový kop. "Je to vec sebavedomia a nie nejakých rečí či povier. Pokiaľ máte formu, takéto veci vám ani nenapadnú," vravel ešte za čias hráčskej kariéry Frank Lampard na margo starého futbalového pravidla.

04.10.2019 07:28
Šporar Foto: ,
Andraž Šporar (vľavo) oslavuje gól proti Brage. Nasleduje ho Moha.
debata (5)

Niekdajší anglický reprezentant a hráč Chelsea bol za svojich čias jasnou jednotkou pri zahrávaní pokutových kopov The Blues.

Keby sme tento príbeh preniesli pod Tatry, bude o Slovane Bratislava a Andražovi Šporarovi. Slovenský šampión chce podľa trénera Jána Kozáka mladšieho písať históriu. A pero má v rukách najčastejšie práve slovinský útočník.

Slovan Bratislava remizoval v Brage Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Slovan Bratislava remizoval v Brage 2:2.

„Som hrdý na celý tím. Získať na ihrisku silnej Bragy bod je skvelý výsledok. Museli sme tvrdo pracovať, aby sa nám to podarilo. O to väčšiu radosť máme,“ vravel po zápase s Bragou (2:2) Šporar.

Dvadsaťpäťročný rodák z Ľubľany bol v závere prvého polčasu faulovaný v pokutovom území Bragy. Nešetrný zákrok však rozchodil a penaltu – hoci na dvakrát – premenil. V závere bol blízko aj k druhému presnému zásahu. Center Erika Daniela by pravdepodobne upratal do odkrytej bránky, lenže nakoniec to za neho spravil domáci Hugo Viana.

"Pravidlo o tom, že faulovaný hráč nemá kopať penaltu, sa v tomto prípade potvrdilo. Skóroval som až na druhý pokus. Na penaltu som si však veril. Rád preberiem na seba zodpovednosť aj v ťažších okamihoch. Hoci som proti Sutjeske zlyhal, potom som nasledujúce tri zvládol. Treba si skrátka veriť,“ doplnil Šporar.

Slovan je aj vďaka nemu prekvapujúcim lídrom K-skupiny Európskej ligy. A Šporar s tromi gólmi najlepším strelcom súťaže spoločne s Claudiom Keseruom (Ludogorec), Ángelom (Getafe) a Donyellom Malenom (PSV). Zaujímavosťou je aj fakt, že Slovan v dvoch zápasoch skóroval až šesťkrát. Lepší je len Ludogorec (8), Bazilej, PSV Eindhoven a Arsenal (všetci po 7).

„S nejakými vyhláseniami o postupových ambíciách by som bol zatiaľ opatrný. Povedali sme si, že v skupine chceme vyhrávať zápasy a získať čo najviac bodov. Až po ďalšom zápase s Wolverhamptonom môžeme hovoriť o ambíciách. Teraz máme štyri body a sme prví, čo je veľmi dobré, no do konca skupiny je ešte veľmi ďaleko,“ uzavrel Šporar.

Útočník Slovana Bratislava Andraž Šporar sa... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Šporar Útočník Slovana Bratislava Andraž Šporar sa presadil dvomi gólmi aj v prvom zápase proti Besiktasu.

Slovinský reprezentant je v životnej forme. Ešte nikdy nevstúpil do sezóny s takou paľbou ako teraz. Okrem troch gólov v dvoch stretnutiach Európskej ligy mu to sype aj v domácej súťaži. V piatich zápasoch trafil do čierneho sedemkrát. Celkovo sa v tomto ročníku predstavil v 15 dueloch s bilanciou 12 gólov a 4 asistencie.

„Verím, že mu forma vydrží,“ zaželal si Kozák.

A s ním aj celý slovenský futbal, ktorý sa v európskom klubovom koeficiente krčí na spodných priečkach.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Andraž Šporar #Sporting Braga