Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Trnavy: Slovan má šancu. Portugalci nepovažujú FL za konkurencieschopnú

Keď sa slovenský futbalový klub jediný raz predstavil v Brage, tréner Slovana Bratislava Ján Kozák bol pri tom. Pred jedenástimi rokmi bol špílmachrom Artmedie Petržalka s hráčmi ako Kamenár, Saláta, Fodrek či Guédé. Duel sa skončil nešťastne.

03.10.2019 09:51
Slovan, Braga, tréning Foto: ,
Futbalisti Slovana Bratislava si v stredu zatrénovali na štadióne v Brage.
debata

Slovenský zástupca si odniesol zo štadióna vytesaného do skaly výprask 0:4. Braga zvíťazila aj v odvete (2:0) a postúpila do skupinovej fázy Európskej ligy. Ján Kozák, teraz už v pozícii šéfa lavičky, verí v nápravu osobnej bilancie s finalistom Európskej ligy zo sezóny 2010/11.

„Príjemné spomienky to veru nie sú, ale aj také zápasy v Európe bývajú a poučíte sa z nich. Súper bol vtedy jednoznačne lepší a vysoko sme prehrali,“ zaspomínal Kozák na duel spred vyše dekády.

Slovan je pod jeho vedením vo forme. V prvom zápase K-skupiny Európskej ligy senzačne zdolal doma Besiktas 4:2 a verí si aj v Brage, ktorá na úvod taktiež prekvapivo zvíťazila vo Wolverhamptone (1:0).

Futbalisti Slovana na tréningu v Brage Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Slovana Bratislava počas tréningu v...

„Takým výsledkom (4:0) určite nezvíťazíme. Budem však rád, ak to dopadne lepšie a vylepším si osobnú bilanciu,“ povedal Kozák na tlačovej konferencii pred štvrtkovým zápasom (od 18.55 na Dvojke).

Nádej na bodový zisk pripísal Slovanu aj tréner konkurenčnej Trnavy Ricardo Chéu. Portugalský kormidelník v rozhovore pre ProFutbal vyhlásil: "Postup Slovana cez PAOK do skupiny ma neprekvapil. Ich trénerom je Portugalčan Abel Ferreira a tieto národy nevnímajú slovenskú ligu ako úplne konkurencieschopnú.

Slovan však disponuje vysokokvalitným tímom, a to nielen základnou jedenástkou, ale dokáže úplne zmeniť zostavu či rozostavenie a pohybovať sa na najvyšších priečkach. Preto šance v zápase medzi Bragou a Slovanom vnímam päťdesiat na päťdesiat, belasí môžu pokojne aj zvíťaziť.“

Asistent trénera Slovana Xavier de Sousa Simoes, ktorý má taktiež portugalský pôvod, so šéfom lavičky Spartaka nesúhlasí.

„Portugalská mentalita je špecifická, ale nedá sa povedať, že by podceňovali súperov. Vždy sa poctivo pripravujú, študujú hru protivníka naozaj dôkladne. Braga patrí medzi najkvalitnejšie tímy v súťaži. Hrajú výborný ofenzívny futbal, majú v tíme veľa Brazílčanov a Portugalčanov, ktorí sú silní na lopte.

V defenzíve sú organizovaní, hrajú systém 4–4–2. Pripravovali sme sa na nich a verím, že môžeme uhrať dobrý výsledok,“ povedal Simoes, ktorého príde do Bragy podporiť rodina: „Mali by prísť teta a niektorí súrodenci. Fandia mi, celá rodina podporuje a fandí Slovanu. Som aj hrdý Slovák a chcem ukázať, že pôsobím v dobrom tíme.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#UEFA#skslovanbratislava #COACHING STAFF

Príspevok, ktorý zdieľa Xavier Simoes (@xavi_xs),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Ricardo Cheu #Sporting Braga #Xavier de Sousa Simoes