Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan blízko k skupinovej fáze EL. Vittek: Verím v zázrak

Podľa bývalého slovenského futbalového reprezentanta Róberta Vitteka má mužstvo ŠK Slovan Bratislava na to, aby vo štvrtkovej odvete play off Európskej ligy 2019/2020 na ihrisku gréckeho PAOK Solún uhájilo postupový výsledok z minulotýždňového domáceho stretnutia (1:0) a tretíkrát v aktuálnej dekáde sa predstavilo v skupinovej časti kontinentálneho pohára číslo dva.

27.08.2019 13:13
Róbert Vittek Foto: ,
Bývalý slovenský futbalový reprezentant Róbert Vittek (v strede) ukončil kariéru v drese Slovana Bratislava.
debata
Slovan Bratislava v EL zdolal PAOK Solún Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Hráči Slovana Bratislava oslavujú s fanúšikmi...

„Myslím si, že šance sú stále 50 na 50, aj keď Slovan má miernu výhodu. V Grécku bude búrlivé prostredie a Slovan to nebude mať ľahké, ale myslím si, že má podstatne väčšiu šancu na postup, ako mu mnohí dávali pred týmto dvojzápasom,“ povedal 4-gólový strelec z MS 2010 v JAR zástupcom slovenských médií.

V minulosti sa slovenské kluby dovedna sedemkrát predstavili v skupinovej časti niektorého z európskych pohárov. Ak by sa Bratislavčanom podarilo preniknúť do hlavnej fázy Európskej ligy 2019/2020, Slovensko by malo druhýkrát v ére samostatnosti zástupcu v skupine európskeho pohára vo dvoch sezónach po sebe. Vlani sa vo vybranej spoločnosti v EL ocitol Spartak Trnava.

„Bolo by to krásne, keby európska pohárová cesta Slovana pokračovala počas celej jesene. Veľmi by som to mužstvu prial. A tiež plný štadión, pretože si myslím, že na takéto európske zápasy by si ľudia určite našli cestu do hľadiska,“ doplnil odchovanec „belasých“, ktorý hráčsku kariéru definitívne ukončil v záverečnom zápase uplynulého fortunaligového ročníka proti Seredi.

Slovan v minulosti účinkoval dvakrát v skupinovej fáze Európskej ligy. V edícii 2011/2012 sa do nej prehrýzol zvládnutým dvojzápasom v play off proti talianskemu AS Rím. V ročníku 2014/2015 bola EL náplasť na vypadnutie Slovana tesne pred bránami Ligy majstrov. „Pred zápasom v Solúne má Slovan jeden gól navyše. Môže hrať bezpečne z obrany, na nulu… Môžem povedať, že verím v zázrak,“ poznamenal Vittek.

Na otázku, ako vníma doterajšie pôsobenie Jána Kozáka ml. na lavičke mužstva z Tehelného poľa, skonštatoval: „Verím, že pôjde v otcových šľapajách. Ján Kozák st. urobil veľa pre slovenský futbal.“

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #PAOK Solún