Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greif: Stoch na dlhé reči nemal náladu

Brankár Dominik Greif najskôr zopár nebezpečných situácií vyriešil a v samom závere založil víťaznú akciu. Dlhým výkopom cez celé ihrisko poslal loptu až pred súperovu šestnástku a jeho pas využil Myenty Abena na jediný gól.

23.08.2019 08:37 , aktualizované: 15:46
Dominik Greif Foto:
Za bojovnosť, ktorú sme ukázali, sme si víťazstvo zaslúžili, priznal Dominik Greif.
debata (4)

"Loptu som nakopol, vždy sa usilujem vpredu nájsť Andraža Šporara. Súper mal nejakú dieru v obrane. Možno podobná situácia ako s Dundalkom pred druhým gólom. Bola to ukážka, že sme odovzdali na ihrisku všetko, pretože ešte v 94. minúte sa stopér i hrotový útočník bili o zdanlivo stratenú loptu až do päťky. To je niečo fantastické. Myenty ukradol loptu Andražovi, som rád, že to na neho vyšlo, aspoň ho teraz skasírujeme (smiech).

Bolo úplne jedno, kto napokon dokopol loptu do bránky. Za bojovnosť, ktorú sme ukázali, sme si víťazstvo zaslúžili," približoval rozhodujúci moment stretnutia bratislavský brankár. Dodal, že takto pri góle asistoval v zápase tretej ligy.

Slovan Bratislava v EL zdolal PAOK Solún Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Hráči Slovana Bratislava oslavujú s fanúšikmi...

Priznal, že celé mužstvo podriadilo všetko tomu, aby neinkasovalo. "Gól, ktorý sme dali, je len bonus. Brali by sme s takýmto súperom aj bezgólový výsledok. Videli ste, vzadu sme príliš nešpekulovali, nevymýšľali nijaké zbytočné rozohrávky.

Musím priznať, že som nečakal, že nejaký gól strelíme, ale stalo sa. Teraz sme šťastní. Odohrali sme výborný zápas s ťažkým súperom. Na ihrisku sme nechali srdce, to je potrebné v takýchto stretnutiach. A mali sme aj trochu šťastia."

VIDEO: Zostrih zápasu

Podľa Greifa má Slovan silné mužstvo. „Trošku nám ušiel úvod sezóny, všetci vieme, čo sa stalo, bolo to zlé, ale to už neodčiníme a už sme to hodili za hlavu. Pozeráme sa dopredu. Po výmenách trénerov sme sa postupne zlepšovali. Kvôli takýmto stretnutiam sa staval tento štadión a po takýchto stretnutiach boli ľudia hladní.“

Odmietol, že Slovan má po prvom zápase trošku výhodnejšiu pozíciu. "V podstate sa nič nezmenilo, urobili sme prvý krok a čaká nás veľmi ťažká odveta. Výhodou je len pocit, že sme sa presvedčili, že to môžeme zvládnuť. Potrebujeme však ďalší výborný výkon. Výsledok 1:0 je výborný, ale šance sú stále úplne vyrovnané a meno postupujúceho otvorené.

Takže je to 50:50. Musíme sa na odvetu dobre pripraviť. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som si udržal opäť čisté konto. Ak budeme po odvete postupujúci, poviem, že šťastie sa konečne obrátilo aj na nás. Zatiaľ nie."

Zdôraznil, že celý zápas a najmä na jeho konci nielen on prežíval veľké emócie. „Veľmi nám pomáhali fanúšikovia, dodávali nám veľkú energiu. Už sme jej pred koncom veľa nemali, lebo sily odchádzali, máme za sebou náročný program. Stálo to však za to, pocity sú teraz úžasné.“

Po zápase si vymenil dres so slovenským reprezentantom v službách Solúnu Miroslavom Stochom. Dlhé reči však neviedli: „Len sme si povedali, že sa uvidíme na budúci týždeň. Poprial som mu šťastnú cestu domov. Bol veľmi sklamaný, v ich mužstve nevládla dobrá nálada, nebol čas na veľké debaty.“

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #PAOK Solún