Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šiesta nula prinesie postup. Slovan chce využiť malú výhodu

Futbalisti Slovana Bratislava sú optimisticky naladení. Slovenský majster neinkasoval už v piatich stretnutiach po sebe.

13.08.2019 06:46
Slovan Bratislava - Dundalk Foto: ,
Hráči Slovana Bratislava vyhrali v prvom zápase gólom zo záveru stretnutia.
debata

„Dúfam, že to potiahneme ešte aspoň v jednom zápase, veľmi by sa nám to hodilo,“ usmieva sa brankár Dominik Greif a jeho želanie je jasné. Prinieslo by klubu úspech, na ktorý čaká. Slovanisti nastúpia v utorok od 21.00 v Dubline na Tallaght Stadium v odvetnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy.

Vedia, že ak ani v šiestom zápase po sebe súper neprekoná ich brankára, postup majú vo vrecku. Výprava belasých odletela do dejiska v pondelok predpoludním a viezla si cenný jednogólový náskok z prvého zápasu. Práve v jeho samom závere mal Greif najbližšie k inkasovaniu gólu. Vytiahol však perfektný zákrok a udržal si čisté konto. Na otázku, akú mal cenu, rýchlo odvetil: „Dúfam, že postupovú…“

Slovan Bratislava zdolal Dundalk v 3. predkole EL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Krídelník Slovana Moha (v bielom) v súboji so...

Pripomína, že nemá rád klasickú trénerskú vetu, „ak nedostanete gól, neprehráte“. „To totiž vytvára tlak na brankára a v odvete nás nečaká nič ľahké. Ale chalani sú v posledných zápasoch v obrane veľmi zodpovední a verím, že to zvládneme,“ vyjadrila sa bratislavská brankárska jednotka.

Ak belasí inkasujú, odvetu si skomplikujú a musia skórovať aj oni, prípadne sa spoliehať na penalty. Aj preto tréner i hráči vyzdvihujú fakt, že Slovan si už tretí týždeň drží čisté konto. „To, že vyhrávame a nedostávame góly, sa prejavuje na pohode v šatni i na ihrisku. Musíme v tom pokračovať, ideme teraz na postup,“ vyjadril sa obranca Arťom Suchockij.

Stále dočasný tréner Ján Kozák mladší nepokladá jednogólový náskok za rozhodujúci a pripomína, že mužstvá majú za sebou len prvý polčas súboja.

„Nie sme v pozícii, aby sme mohli niekoho podceňovať. Dundalk má silný tím, fyzicky veľmi zdatný. Doma bude ešte sebavedomejší. Nesmieme nič podceniť. Ak neinkasujeme, znamená to postup, preto bude dôležitá kvalitná defenzíva. Ale, samozrejme, musíme byť aktívni aj smerom dopredu. To nám môže priniesť úspech. Z pohľadu postupových šancí je to o pár percent lepšie na našej strane, ale musíme túto malú výhodu potvrdiť na ihrisku.“

S výpravou odcestoval aj strelec gólu v prvom zápase Dávid Holman, ktorý sa v lige proti Zlatým Moravciam-Vrábľom zranil a tréner ho musel vystriedať. Kozák očakáva, že lekári dajú maďarského reprezentanta dokopy. „Verím, že do začiatku stretnutia budú všetci hráči pripravení a vyberiem najsilnejšiu zostavu,“ zdôraznil.

Trinásťnásobný majster Írska vedie čoskoro vrcholiacu domácu súťaž (hrá sa systémom jar – jeseň) s výrazným sedembodovým náskokom pred Shamrockom Rovers. Naposledy v nej prehral v polovici apríla na pôde Sligo Rovers (1:2). Najväčší medzinárodný úspech vybojoval pred dvoma rokmi, keď si zahral v skupine Európskej ligy (v konkurencii Maccabi Tel Aviv, Alkmaaru, Zenitu Petrohrad získal štyri body).

V tohtoročnej Lige majstrov najskôr vyradil Rigu po dvoch bezgólových remízach a penaltovom rozstrele, ale potom stroskotal na azerbajdžanskom Karabachu – doma remizoval 1:1, v odvete podľahol 0:3.

Íri sa v Bratislave ukázali ako húževnatý a dobre organizovaný tím. Na domácej pôde budú akiste ofenzívnejší i agresívnejší. Tréner Vincent Perth svojmu tímu verí.

„Potrebujeme, aby celé Írsko stálo za nami. Zažili sme na Tallaght Stadium už niekoľko veľkých európskych večerov a verím, že nás čaká ďalší. Bude to veľmi ťažké, na úspech potrebujeme stopercentný výkon, ale určite sa nevzdávame,“ vyjadril sa.

Na postupujúceho čaká v zápase play off horší z dvojice Ajax Amsterdam – PAOK Solún.

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #FC Dundalk