Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti po triumfe sedeli v kŕčoch na zemi. Kozák: Takto to má vyzerať

Tempo, nasadenie, bojovnosť, ktoré v slovenskej lige postačujú, sa v Európe mália. Futbalisti Slovana Bratislava si to už uvedomili. Pre niekoho možno neskoro, no po senzačnom vypadnutí v 1. predkole Ligy majstrov so Sutjeskou si môžu európsku vizitku zachrániť v pohárovej súťaži číslo dva.

08.08.2019 08:52
Slovan Bratislava Foto: ,
Radosť Slovana Bratislava po góle maďarského stredopoliara Davida Holmana.
debata (13)

Pred faktom, že dominantný zisk majstrovského titulu „belasým“ v Európe nič negarantuje, vystríhali mnohí. Slovan za toto zistenie zaplatil krutú daň. Bol na posmech neprajníkom, tréner majstra Martin Ševela prišiel o prácu.

Po búrke a príchode dočasného kormidelníka Jána Kozáka mladšieho sa však mužstvo vzchopilo. Slovan momentálne ťahá sériu šiestich víťazstiev v súťažných zápasoch. Na zlepšenie pozitívne reagovali i priaznivci.

„Mohli ste vidieť, čo so zápasom dokážu spraviť fanúšikovia. Aj v tom možno spočívala určitá sila domáceho tímu,“ vravel po prehre so Slovanom v 1. zápase 3. predkola Európskej ligy tréner írskeho Dundalku Vincent Perth.

Slovan bol už v prvom polčase na Tehelnom poli lepší tím. No jeho hra bola kostrbatá. Akoby mu po turbulentnom období chýbala ľahkosť a istota v jednotlivých herných riešeniach. V druhom polčase však „belasí“ začali šliapať. Na svoju stranu strhli nielen zápasový vývoj, no i fanúšikov.

Tlak Slovana bol k záveru miestami obrovský. Domáci sa dožadovali troch pokutových kopov, z čoho dve volania po jedenástke boli oprávnené.

Slovan Bratislava zdolal Dundalk v 3. predkole EL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Krídelník Slovana Moha (v bielom) v súboji so...

„Bol som hneď pri inkriminovanom momente, videl som to jasne. Mali sme kopať jedenástku. Keď si to rozhodca pozrie na videu, uvidí to tiež,“ krútil hlavou Andraž Šporar nad skutočnosťou, že francúzsky rozhodca Frank Schneider odignoroval všetky tri žiadosti domácich.

Slovan súpera v druhom polčase prestrieľal pomerom 15:3. Lopta však v tutovkách nenachádzala sieť. A keď, tak len bočnú. Nápor „belasých“ vygradoval štyri minúty pred koncom a nové Tehelné pole prešlo po eufórii fanúšikov zaťažkávacou skúškou.

Strelu Dejana Dražiča do žrde dorazil do bránky jeden z najlepších hráčov bratislavského večera David Holman. "Bol to určite môj najdôležitejší gól v Slovane. Teší ma, že som skóroval, ale dôležité je, že gól pomohol tímu a hlavne, že sme zvíťazili,“ cituje Holmana portál ProFutbal.sk.

Maďarskému stredopoliarovi evidentne pomohol individuálny pohovor u trénera pred zápasom. „Doobeda sme spolu sedeli. Som rád, že slová padli na úrodnú pôdu a David v zápase ukázal, že je pre tento klub veľmi dôležitý hráč. Verím, že v týchto výkonoch bude pokračovať a bude ich ešte stupňovať,“ povedal Ján Kozák ml.

Slovan napriek pozitívnemu posunu zopakoval chybu z neúspešných európskych vystúpení. V závere sa za priaznivého stavu stiahol pred svoju bránku. Dundalk to takmer využil, no brankár Dominik Greif výborným zákrokom vytlačil hlavičku hostí v 91. minúte na brvno a potvrdil výsledok 1:0.

„Veľmi sme chceli vyhrať a chvalabohu sa nám to podarilo. Musím Dominovi zablahoželať. Je to brankár vysokej kvality. To, čo v závere vychytal, tým predviedol európsku úroveň. Smerom dozadu je to náš poklad,“ cituje ProFutbal chorvátskeho stredopoliara Marina Ljubičiča.

Výsledok 1:0 je pred odvetou pozitívny, no slovenskému majstrovi v írskom kotli nič nezaručuje. V stredu proti Dundalku však ukázal, že hernú kvalitu dokáže spojiť s bojovnosťou a vysokým nasadením.

"Chlapci sa dnes odovzdali. Išli do kŕčov, dali do zápasu srdce, odmakali ho. Keď som sa pozrel po zápase do šatne, niektorí chalani tam sedeli na zemi. Takto to má vyzerať,“ pochvaľoval si tréner Kozák.

Slovan Bratislava čaká odveta 3. predkola Európskej ligy na írskej pôde budúci utorok od 21.00.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #FC Dundalk