Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tajné dokumenty. Giganti si pripravili vlastnú súťaž, LM bude čoskoro história

Šestnásť futbalových klubov údajne podpísalo dohodu na účasť v Európskej Superlige. Tá by podľa informácií platformy Football Leaks mohla nahradiť súčasný formát Ligy majstrov už v roku 2021. Správu o množnom vzniku novej kontinentálnej súťaže publikovalo nemecké periodikum Der Spiegel.

03.11.2018 12:00
liga majstrov Foto: ,
Táto trofej bude možno čoskoro minulosťou.
debata (16)

Podľa dostupných informácií dohodu podpísali španielske kluby Real Madrid a FC Barcelona, anglickí zástupcovia Manchester United, Chelsea Londýn, Arsenal Londýn, Manchester City a FC Liverpool, taliansky Juventus Turín spolu s AC Miláno. Desiatym a jedenástym zástupcom by mali byť nemecký Bayern Mníchov a francúzsky majster Paríž St. Germain.

Tieto tímy by tvorili základ súťaže a minimálne prvý rok by boli imúnne voči zostupu do nižšej divízie. Tú by už nemalo zvyšné kvinteto účastníkov Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Inter Miláno a AS Rím.

Európska Superliga by mala pozostávať aj z ďalšej divízie, ktorá by zohrávala úlohu druhej najvyššej súťaže. Z nej by sa najlepšie postavené tímy mohli kvalifikovať medzi elitnú spoločnosť. Rozhodnutie o definitívnom vzniku novej súťaže by podľa periodika Der Spiegel malo padnúť už v priebehu novembra.

Nemecký týždenník v piatok večer priniesol tiež informáciu o tom, že súčasný prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino kryl kluby Manchester City a Paríž St. Germain pri porušovaní finančného fair-play.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #liga majstrov #Real Madrid #Manchester United #AC Miláno #fc barcelona #FC Liverpool #manchester city #Arsenal Londýn