Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tajné dokumenty. Giganti si pripravili vlastnú súťaž, LM bude čoskoro história

Šestnásť futbalových klubov údajne podpísalo dohodu na účasť v Európskej Superlige. Tá by podľa informácií platformy Football Leaks mohla nahradiť súčasný formát Ligy majstrov už v roku 2021. Správu o množnom vzniku novej kontinentálnej súťaže publikovalo nemecké periodikum Der Spiegel.

03.11.2018 12:00
liga majstrov Foto: ,
Táto trofej bude možno čoskoro minulosťou.
debata (16)

Podľa dostupných informácií dohodu podpísali španielske kluby Real Madrid a FC Barcelona, anglickí zástupcovia Manchester United, Chelsea Londýn, Arsenal Londýn, Manchester City a FC Liverpool, taliansky Juventus Turín spolu s AC Miláno. Desiatym a jedenástym zástupcom by mali byť nemecký Bayern Mníchov a francúzsky majster Paríž St. Germain.

Tieto tímy by tvorili základ súťaže a minimálne prvý rok by boli imúnne voči zostupu do nižšej divízie. Tú by už nemalo zvyšné kvinteto účastníkov Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Inter Miláno a AS Rím.

Európska Superliga by mala pozostávať aj z ďalšej divízie, ktorá by zohrávala úlohu druhej najvyššej súťaže. Z nej by sa najlepšie postavené tímy mohli kvalifikovať medzi elitnú spoločnosť. Rozhodnutie o definitívnom vzniku novej súťaže by podľa periodika Der Spiegel malo padnúť už v priebehu novembra.

Nemecký týždenník v piatok večer priniesol tiež informáciu o tom, že súčasný prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino kryl kluby Manchester City a Paríž St. Germain pri porušovaní finančného fair-play.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #liga majstrov #Real Madrid #Manchester United #AC Miláno #fc barcelona #FC Liverpool #manchester city #Arsenal Londýn