Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokáže nádherné veci. Odstaví bývalý klub?

Čakajú ho zápasy so špeciálnou príchuťou. Bláznivý futbalový svet prináša počas prestupových období viacero zaujímavých zmien.

14.02.2018 11:00
Angel di María Foto: ,
Angel di María.
debata

Ak hráč opúšťa Real Madrid, vo väčšine prípadov to znamená, že jeho nový zamestnávateľ nemá takú kvalitu, ako najslávnejší klub sveta.

Taký je aj prípad Ángela di Maríu. V auguste 2014 si zbalil kufre a upísal sa Manchestru United. Na Old Trafforde však nevydržal dlho. Bol jedným z prvých hráčov, ktorí uverili odvážnemu projektu katarských šejkov vlastniacich Paríž Saint-Germain.

Od prestupu pod Eiffelovu vežu uplynulo dva a pol roka a Argentínčan sa v stredu večer (20.45) predstaví v osemfinále Ligy majstrov proti tímu, ktorý dal jeho kariére prívlastok hviezdna.

„Pamätám si finále Ligy majstrov z roku 2014, ktoré som vyhral s Realom (proti Atléticu Madrid, pozn.). Blížil sa koniec zápasu a my sme prehrávali. Vyrovnali sme asi v poslednej sekunde riadneho hracieho času a duel otočili. Ak chcete získať trofej, potrebujete obrovskú kvalitu i kus šťastia. Sme silnejší ako v lanskej sezóne. Máme veľké ambície, môžeme ich naplniť,“ hýri sebavedomím Di María.

Vzájomný duel PSG a Realu Madrid je šlágrom osemfinále. Španielsky šampión by rád získal tretí triumf v Lige šampiónov v rade. Parížania by obrovské investície do posilnenia hráčskeho kádra chceli premietnuť na premiérový zisk najprestížnejšej klubovej trofeje.

„Real je veľké mužstvo. Musíte s ním stále počítať. Liga majstrov je úplne iná súťaž ako La Liga. Keď zaznie hymna Ligy šampiónov, hráči predčia vlastné limity a odovzdajú na ihrisku absolútne všetko. Aj keď sa Realu v La Lige nedarí, urobí všetko pre to, aby nás pred vlastnými fanúšikmi zdolal. Podobné ciele máme aj my,“ odhaduje Di María.

Dvadsaťdeväťročný krídelník vhodne dopĺňa ofenzívne trio Edinson Cavani – Neymar – Kylian Mbappé.

„Všetci vieme, aký je pre nás dôležitý. Keď je vo forme, pomáha nám ťahať víťaznú sériu. Di María dokáže nádherné veci,“ myslí si Mbappé.

Osemfinále: 20.45: Real Madrid – Paríž (Jednotka), FC Porto – Liverpool (Digi Sport 4).

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Paríž St. Germain #Ángel di María