Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň opäť prehrala s Rapidom Viedeň. Po góle "za všetky drobné"

Futbalisti Plzne v Európskej lige tretíkrát za sebou prehrali, keď doma podľahli Rapidu Viedeň 1:2.

05.11.2015 21:42
Rapid Viedeň Foto: ,
Radosť hráčov Rapidu Viedeň.
debata

Rakúsky celok si predčasne zaistil postup zo skupiny, naopak Plzeň už má len teoretickú šancu. Musí vyhrať oba zostávajúce zápasy a dúfať, že Rapid vyhrá aj na ihrisku Villarrealu.

Český majster síce mal po celé stretnutie prevahu, vyťažil z nej ale len gól Jana Holendu. Nepostrážil si ale dva brejky súpera, z ktorých rozhodol dvoma zásahmi Phillipp Schobesberger.

Plzeň pred dvoma týždňami prehrala vo Viedni 2:3 a odborníci jej vyčítali malú aktivitu. Tentokrát od začiatku diktovala tempo hry. Mala územnú prevahu, kombinovala, ale cez pozornú obranu Rapidu sa ťažko dostávala.

Naopak Rapid potvrdzoval, že má veľmi nebezpečné protiútoky. Už v 13. minúte ušiel Schobesberger Rajtoralovi, dostal kolmú prihrávku za obranu a s prehľadom prekonal brankára Kozáčika. Za desať minút sa rovnaký hráč opäť hnal na Kozáčika po ďalšej skvelej kolmej prihrávke, tentoraz ho však Procházka vyviedol z rytmu a rakúsky stredopoliar tesne minul.

Plzeň mala veľké problémy s napádaním súpera, po polhodine hry sa však domáci predsa len začali presadzovať do koncovky. Lenže Hořava po Limberského centri vystrelil z voleja tesne vedľa rovnako ako Kovařík po Kolárovej individuálnej ak­cii.

Po zmene strán tlak Plzne ešte zosilnel, ale išlo o platonickú prevahu. Viktoriáni síce boli aktívni, zamkli súpera a snažili sa, ale do šancí sa nedostávali. Len Kovařík z priameho kopu zahrozil, ale obrana zrazila strelu vedľa.

Zmena prišla 20 minút pred koncom, kedy tréner Krejčí poslal do hry druhého útočníka Holendu, ktorý sa hneď dostal do šance, ale trafil len tyč. Vzápätí však prišla ďalšia akcia, Kovařík prihral a nestrážený Holenda prepálil brankára Novotu.

Domáci sa nadychovali k obratu, ale namiesto toho prišiel druhý gól Rapidu. Za obranou sa znovu objavil aktívny Schobesberger a bežal sám na Kozáčika. V rozhodujúcej chvíli síce spadol, lenže tak šťastne, že pri páde nechtiac vystrelil a prekonal vybiehajúceho brankára.

Plzeň mohla ešte raz vyrovnať, ale Ďurišovu strelu po rohovom kope reflexívne vyrazil brankár Novota. Viac už domáci nevymysleli, naopak prečkali niekoľko nebezpečných brejkov súpera do otvorenej obrany.

Liverpool vyhral v Kazani, Liberec v Holandsku

Hráči nórskeho FK Molde si v predstihu zabezpečili postup z A-skupiny do jarného šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy 2015/2016 víťazstvom 2:1 v rámci 4. kola skupinovej fázy na trávniku škótskeho Celticu Glasgow. O druhý gól Molde sa postaral 40-ročný Daniel Hestad, ktorý sa tak stal najstarším strelcom v histórii tejto súťaže.

Anglický FC Liverpool zvíťazil v rámci B-skupiny na pôde Rubinu Kazaň 1:0. O jediný gól „The Reds“ sa postaral v 52. min anglický krídelník Jordon Ibe. Slovenský stopér Martin Škrtel naskočil do zápasu v nadstavenom čase druhého dejstva. Druhý duel „béčka“ FC Sion – Girodins Bordeaux, ktoré viedol slovenský arbiter Ivan Kružliak, sa skončil remízou 1:1.

Skóroval aj Slovák Mak

Istú miestenku do šestnásťfinále si v „céčku“ zabezpečila Borussia Dortmund, ktorá doma strelila azerbajdžanskému FK Gabala štyri góly. Grécky PAOK Solún v druhom strenutí C-skupiny prehral na trávniku ruského zástupcu FK Krasnodar 1:2 napriek gólu slovenského reprezentanta Róbeta Maka, ktorý už len upravil v nadstavenom čase na 1:2 z pohľadu hostí. Za PAOK hral do 58. min ďalší slovenský reprezentant Erik Sabo.

Do šestnásťfinále EL ide aj SSC Neapol, ktorý v D-skupine potvrdil úlohu favorita a na domácom trávniku nadelil dánskemu FC Midtjylland „päťku“. Za Talianov hral do 53. min slovenský stredopoliar Marek Hamšík. „Partenopei“ v štyroch dueloch ešte nezaváhali, majú plný počet 12 bodov a impozantné skóre 16:1.

Súboj hráčov spod Tatier sa vyskytol aj v „efku“. Väčšiu radosť po ňom mal hosťujúci Slovan Liberec, ktorý zvíťazil na trávniku holandského Groningenu 1:0. Za domácich odohral celý duel Albert Rusnák mladší, v drese hostí pobudol do 73. min na trávniku útočník Marek Bakoš.

Lokomotiv Moskva si v H-skupine udržal pozíciu lídra remízou 1:1 na trávniku tureckého Besiktasu Istanbul. Za Moskovčanov odohral celé stretnutie slovenský obranca Ján Ďurica.

Sparta má bod zo zápasu proti Schalke

Tretiu remízu si v K-skupine na svoje konto pripísala pražská Sparta, ktorá v domácom stretnutí proti Schalke 04 Gelsenkirchen viedla gólom Davida Lafatu 1:0. Nemecký tím vyrovnal v 20. min premeneným pokutovým kopom z kopačky Johanessa Geisa. Slovenský univerzál Michal Breznaník nefiguruje za domáci výber v zápise o stretnutí.

V druhom dueli „káčka“ medzi gréckym Asterasom Tripoli a cyperským APOEL Nikózia došlo v 68. min za stavu 2:0 pre nepokoje na tribúne k prerušeniu duelu, po upokojení situácie si domáci víťazstvo ustrážili. Slovenský gólman v drese Asterasu Tomáš Košický sedel na lavičke náhradníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Rapid Viedeň
Načítavajú sa športové výsledky...