Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchestru chýbajú góly. Zbúra ruskú stenu?

Na Moskvu majú krásne spomienky. Pred siedmimi rokmi sa v Lužnikách dočkali jedného z najväčších úspechov v klubových dejinách - triumfu v Lige majstrov. V súbojoch s ruskými klubmi sa im však nedarí.

03.11.2015 12:00
Manchester United. Foto: ,
Futbalisti Manchestru United.
debata

Na futbalistov Manchestru United čaká zrejme kľúčový zápas v boji o postup do osemfinále najlepšej klubovej súťaže sveta. Zverenci Louisa van Gaala privítajú vo 4. kole skupinovej fázy CSKA Moskva. S ruským vicemajstrom zatiaľ kráčajú bok po boku. Obaja dnešní súperi sa delia o 2. miesto (za vedúcim Wolfsburgom). Dosiaľ získali po štyri body, nastrieľali štyri góly a rovnaký počet inkasovali. Ich prvý súboj sa pred dvoma týždňami skončil zmierlivou remízou – 1:1.

„Nepotrebujeme nič iné, len víťazstvo. Verím, že v zápase s CSKA sa konečne strelecky presadíme. Práve tento duel môže byť pre nás záchytným bodom, od ktorého sa znovu odrazíme,“ vraví pred úvodným hvizdom Van Gaal, ktorého zverenci neskórovali v predošlých dvoch dueloch Premier League. Zo stretnutí s mestským rivalom City i s Crystal Palace odchádzali po bezgólových remízach.

Po nich už došla trpezlivosť aj fanúšikom z Old Traffordu. Na štadióne Crystal Palace hráčov hlasným skandovaním vyzývali k ofenzívnejšiemu futbalu. „Je to ich názor. Majú právo na to, aby ho vyjadrili. Po zápase s CSKA možno budú spievať niečo úplne iné,“ odpovedal na jednu z novinárskych otázok holandský tréner. Pod jeho vedením sa hráčom Manchestru v útoku nedarí. S pätnástimi nastrieľanými gólmi im v tejto štatistike patrí v lige až 9. priečka.

Ofenzívne esá dvadsaťnásobného anglického šampióna to nebudú mať jednoduché ani dnes večer. Proti nim sa totiž postaví najlepšia obrana ruskej ligy. Jednoznačný líder súťaže inkasoval v štrnástich dueloch jedenásťkrát. Opierať sa môže aj o lichotivú štatistiku. United sa v európskych pohároch dosiaľ stretli s ruskými zástupcami sedemkrát, no vyhrali jediný zápas.

„Na Manchester sme pripravení. S gigantmi svetového futbalu sme odohrali veľa zápasov, vieme, čo na nás čaká. Nemáme sa čoho obávať,“ hovorí hosťujúci tréner Leonid Sluckij, ktorý prežíva skvelé obdobie. Okrem CSKA vedie aj ruskú reprezentáciu, ktorú prednedávnom dotiahol na ME do Francúzska. Uspeje aj na Old Trafforde?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #CSKA Moskva #liga majstrov vo futbale
Načítavajú sa športové výsledky...