Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďuriš vyzýva Novotu. V bitke o európske body

Prvý žiari v českej, druhému sa darí v rakúskej lige. Pravidelne sa stretávajú v reprezentačnom drese. Dnes večer sa však postavia proti sebe. V hre budú dôležité európske body.

22.10.2015 11:00
Ďuriš, Plzeň Foto: ,
Michal Ďuriš z Plzne (vpravo) v zápase Európskej ligy proti Villarrealu.
debata

V Európskej lige sa schyľuje k zaujímavému súboju. Najmä pre slovenského fanúšika. V treťom kole skupinovej fázy sa vo Viedni stretnú domáci Rapid a Viktoria Plzeň. Zatiaľ čo v bránke rakúskeho zástupcu by nemal chýbať Ján Novota, o góly českého vicemajstra by sa mal starať Michal Ďuriš.

K atraktivite zápasu, v ktorom by sa mohli predstaviť aj ďalší dvaja slovenskí futbalisti (gólman Matúš Kozáčik a stredopoliar Patrik Hrošovský), prispieva aj fakt, že na seba narazia prvé dva tímy E-skupiny.

„Vieme, čoho sú schopní. Zdolali Villarreal aj Minsk. V lige sa im však teraz nedarí. Myslím si, že sú približne na našej úrovni,“ vraví pred úvodným hvizdom pre klubovú stránku hosťujúci obranca Jan Baránek.

Zatiaľ čo Rapidu patrí v rakúskej Bundeslige až tretia priečka, Viktoriu delí v Česku od pozície lídra len skóre (prvá je Sparta). Vďačí za to najmä Ďurišovi, ktorý zaznamenal v desiatich kolách deväť presných zásahov a je najlepším strelcom súťaže.

Výbornými štatistikami sa však môže pochváliť aj Novota. Rapid má spolu s Austriou Viedeň a Wolfsbergerom druhú najlepšiu defenzívu v lige (lepší je len Sturm Graz). Inkasoval šestnásťkrát.

Prekoná takmer dvojmetrového slovenského gólmana aj vo forme hrajúci jeho krajan?

Dnešný program
A-skupina, 21.05: Molde – Celtic Glasgow, Fenerbahce Istanbul – Ajax Amsterdam, B-skupina: Liverpool – Kazaň, Bordeaux – Sion, C-skupina: Gabala – Borussia Dortmund, PAOK Solún – Krasnodar, D-skupina: Midtjylland – Neapol, Legia Varšava – FC Bruggy, E-skupina: Villarreal – Dynamo Minsk, Rapid Viedeň – Plzeň (priamy prenos na Dvojke), F-skupina: Braga – Marseille, Liberec – Groningen, G-skupina, 19.00: Lazio Rím – Rosenborg Trondheim, Dnepropetrovsk – Saint-Étienne, H-skupina: Lokomotiv Moskva – Besiktas Istanbul, Sporting Lisabon – Skënderbeu Korcë, I-skupina: Bazilej – Belenenses, Fiorentina – Lech Poznaň, J-skupina: AS Monako – Karabach, Anderlecht Brusel – Tottenham Hotspur, K-skupina: Schalke 04 – Sparta Praha, Apoel Nikózia – Asteras Tripoli, L-skupina: Alkmaar – Augsburg, Partizan Belehrad – Bilbao.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Michal Ďuriš #Ján Novota #Rapid Viedeň