Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Žiliny príde Bilbao. Je to veľký súper, vraví Belaník

Úradujúci slovenský vicemajster MŠK Žilina po prekonaní ukrajinského futbalového klubu Vorskla Poltava v predchádzajúcej eliminačnej časti narazí v play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2015/2016 na baskický Athletic Bilbao.

07.08.2015 14:14 , aktualizované: 14:32
Žilina - Slovan, radosť futbalistov Žiliny Foto: ,
Radosť futbalistov Žiliny.
debata

Rozhodol o tom piatkový popoludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Prvé stretnutie sa odohrá 20. augusta v Žiline, odveta je na programe o týždeň neskôr 27. 8. v Bilbau. Tím pod trénerským vedením Adriána Guľu bol v prvej skupine nenasadených mužstiev.

„Z hľadiska atraktivity je to veľký súper. Španielsky futbal patrí v rámci Európy, ale aj vo svetovom meradle medzi top krajiny. Sám som zvedavý, ako dopadne konfrontácia mužstva s Athleticom. Dvojzápas s Bilbaom ukáže, kde sme a kde sa nachádza náš tím.“ uviedol Karol Belaník, športový manažér MŠK Žilina. „Z pätice protivníkov, ktorých sme mohli dnes v Nyone dostať (ešte aj Viktoria Plzeň, Steaua Bukurešť, Legia Varšava, Belenenses, pozn.), bol Athletic určite najťažším možným protivníkom. Produkuje kombinačný, pohľadný futbal, je to typická španielska škola. Tajným želaním bol Belenenses, musíme však rešpektovať žreb a súpera, ktorého nám prisúdil. O percentuálnych šanciach na postup sa nerozprávajme. Bilbao je jednoznačným favoritom, my sa mu pokúsime sťažiť cestu.“

„V tejto fáze si je už ťažké vybrať súpera. Osobne som spokojný. Ja som si želal Bilbao alebo Plzeň, v tomto smere mi tip vyšiel. Španielsky futbal má mimoriadnu kvalitu, patria k absolútnej svetovej špičke. Nič však nie je nemožné, vo futbale sa dá hrať s každým,“ povedal kapitán MŠK Viktor Pečovský. „Zbrane určite neskladáme, chceme sa s Athleticom popasovať a byť mu dôstojným protivníkom. Prvý zápas hráme doma. Bol by som rád, keby som v Žiline zažil vypredané hľadisko nielen pri zápasoch slovenskej reprezentácie, ale aj v klube, v ktorom pôsobím. Keď nie teraz, tak ozaj už neviem, kedy. Ide o mimoriadne atraktívneho súpera. Verím, že diváci sa prídu pozrieť nielen na Bilbao, ale aj povzbudiť naše mužstvo. My na trávniku necháme všetky sily.“

V play-off o postup do skupinovej fázy sa predstaví až kvarteto českých klubov, pričom každý z nich má v kádri aspoň jedného slovenského futbalistu. Na Baumit Jablonec so stredopoliarom Jánom Gregušom čaká výzva v podobe holandského Ajaxu Amsterdam. Majstrovská Viktoria Plzeň s trojicou Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Michal Ďuriš bude bojovať so srbskou Vojvodinou Nový Sad. Úradujúci víťaz Českého pohára Slovan Liberec, kde pôsobí rovnako slovenské trio (Lukáš Hroššo, Michal Obročník, Marek Bakoš), si zmeria sily s chorvátskym Hajdukom Split a pražská Sparta s Michalom Breznaníkom bude hrať proti švajčiarskemu FC Thun.

Miroslav Stoch a jeho turecký zamestnávateľ Fenerbahce Istanbul bude súperom Atromitosu. Iné grécke mužstvo a premožiteľ FC Spartak Trnava v treťom predkole EL PAOK Solún nastúpi proti kodanskému Bröndby. Ruský FK Krasnodar, ktorý v predchádzajúcej eliminačnej časti vyradil ŠK Slovan Bratislava, sa stretne s fínskym HJK Helsinki. Slovenská dvojica v Legii Varšava Dušan Kuciak, Ondrej Duda sa môže tešiť na súboje s ukrajinským tímom Zoria Luhaňsk.

V play-off bude mať SR aj trénerské zastúpenie. Kazašský Kajrat Almaty pod vedením Vladimíra Weissa st. sa pokúsi prejsť cez francúzsky klub Girondins Bordeaux.

V play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2015/2016 sa predstaví až kvarteto českých klubov, pričom každý z nich má v kádri aspoň jedného slovenského futbalistu. Na Baumit Jablonec so stredopoliarom Jánom Gregušom čaká výzva v podobe holandského Ajaxu Amsterdam. Majstrovská Viktoria Plzeň s trojicou Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Michal Ďuriš bude bojovať so srbskou Vojvodinou Nový Sad. Úradujúci víťaz Českého pohára Slovan Liberec, kde pôsobí rovnako slovenské trio (Lukáš Hroššo, Michal Obročník, Marek Bakoš), si zmeria sily s chorvátskym Hajdukom Split a pražská Sparta s Michalom Breznaníkom bude hrať proti švajčiarskemu FC Thun.

Miroslav Stoch a jeho turecký zamestnávateľ Fenerbahce Istanbul bude súperom Atromitosu. Iné grécke mužstvo a premožiteľ FC Spartak Trnava v treťom predkole EL PAOK Solún nastúpi proti kodanskému Bröndby. Ruský FK Krasnodar, ktorý v predchádzajúcej eliminačnej časti vyradil ŠK Slovan Bratislava, sa stretne s fínskym HJK Helsinki. Slovenská dvojica v Legii Varšava Dušan Kuciak, Ondrej Duda sa môže tešiť na súboje s ukrajinským tímom Zoria Luhaňsk.

V play-off bude mať SR aj trénerské zastúpenie. Kazašský Kajrat Almaty pod vedením Vladimíra Weissa st. sa pokúsi prejsť cez francúzsky klub Girondins Bordeaux.

Dvojice play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2015/2016:
Rheindorf Altach (Rak.) – Belenenses (Portug.)
Steaua Bukurešť (Rum.) – Rosenborg Trondheim (Nór.)
Viktoria Plzeň (ČR, Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Michal Ďuriš) – Vojvodina Nový Sad (Srb.)
Baumit Jablonec (ČR, Ján Greguš) – Ajax Amsterdam (Hol.)
FK Molde (Nór.) – Standard Liége (Belg.)
MŠK Žilina (SR) – Athletic Bilbao (Šp.)
Zoria Luhaňsk (Ukr.) – Legia Varšava (Poľ., Dušan Kuciak, Ondrej Duda)
Milsami Orhei (Mold.) – AS St. Étienne (Fr.)
Young Boys Bern (Švaj.) – FK Karabach (Azerb.)
PAOK Solún (Gréc., Róbert Mak) – Bröndby Kodaň (Dán.)
Girondins Bordeaux (Fr.) – Kajrat Almaty (Kaz., tréner Vladimír Weiss st.)
Dynamo Minsk (Biel.) – Red Bull Salzburg (Rak.)
Slovan Liberec (ČR, Lukáš Hroššo, Michal Obročník, Marek Bakoš) – Hajduk Split (Chor.)
Panathinaikos Atény (Gréc.) – FK Gabala (Azerb.)
Astra Giurgiu (Rum.) – AZ Alkmaar (Hol.)
FK Krasnodar (Rus.) – HJK Helsinki (Fín.)
Lech Poznaň (Poľ.) – Videoton Székesfehérvár (Maď.)
Rabotnički Skopje (Maced.) – Rubin Kazaň (Rus.)
Atromitos (Gréc.) – Fenerbahce Istanbul (Tur., Miroslav Stoch)
Southampton (Angl.) – FC Midtjylland (Dán.)
BK Odds (Nór.) – Borussia Dortmund (Nem.)
FC Thun (Švaj.) – Sparta Praha (ČR, Michal Breznaník)

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Athletic Bilbao #žreb play-off 2015/2016