Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilinčania už zaberajú a siahajú na postup

Všetky tri slovenské mužstvá vyhrali v prvých zápasoch 2. predkola Európskej ligy o gól. Najbližie k postupu majú futbalisti MŠK Žilina, ktorí jediní pred týždňom naplno bodovali na pôde súpera. Slovan Bratislava a Spartak Trnava čakajú odvety na ostrovoch.

23.07.2015 11:00
mšk žilina, radosť Foto:
Radosť futbalistov Žiliny po víťazstve na pôde Dacie Kišiňov. Sme len na polceste, vraví pred dnešnou odvetou tréner MŠK Adrián Guľa.
debata

Žilina: mužstvo naplno trénuje

Prípravu žilinského tímu narušili zažívacie vírusové problémy, ktoré si priviezli hráči z prvého stretnutia v Kišiňove. Väčšina z kádra skončila v nemocnici a na infúziách. Žilinčania neodohrali ani úvodný ligový zápas v novom ročníku s Podbrezovou.

Všetci hráči sú však už v poriadku, po krátkom tréningovom výpadku sa vrátili na ihrisko a naplno zaberajú. Tréner MŠK Adrián Guľa verí, že tieto problémy mužstvo nezastavia. Pripomína, že futbalovo sú jeho zverenci pred súperom.

Napriek výbornej východiskovej pozícii sa však ešte Žilinčania nepasujú do pozície postupujúceho tímu. „Vybojovali sme výsledok, ktorý nám dáva sľubné šance. Dôležitá výhra sa však nerodila ľahko. Sme len na polceste, ale verím, že nás čaká úspešná odveta,“ zdôrazňuje Guľa. Jeho zverenci sa budú aj dnes spoliehať na výbornú formu strelca Mateja Jeliča, v prvom súboji v Kišinove dal oba góly hostí. V troch pohárových zápasoch strelil šesť gólov.

Slovan: prvý zápas súpera posmelil

Slovan prvý zápas vyhral 1:0, čo nie je v pohárových počtoch zlý výsledok, ale s výkonom nemohol byť spokojný. V odvete si však proti študentom z Dublinu verí. Belasým budú chýbať viaceré opory, zranení sú naďalej Soumah a Meszáros, červenú kartu videl v prvom zápase Gorosito a Peltier reprezentoval Trinidad a Tobago na Zlatom pohári. Do kádra však pribudli už zdraví Dobrotka a Oršula.

„Súpera nepodceňujeme, doma sme s desiatimi hráčmi odohrali proti nemu ťažký zápas, ale zvládli sme ho. Verím, že aj v odvete dosiahneme dobrý výsledok a postúpime,“ pripomína tréner Dušan Tittel.

Súpera nečakane nízka prehra posmelila a chce sa pokúsiť o prekvapenie. „Dosiahli sme výsledok, po ktorom sme zostali v hre. Pred odvetou je všetko otvorené. Doma sa budeme biť o postup,“ teší sa na dnešný zápas dublinský tréner Colin O'Neill.

Trnava: tlak na trénera i tím

V Spartaku nevládne ideálna atmosféra, pretože v prvom strenutí domáci vybojovali síce víťazstvo, ale len tesné, ktoré im nedáva pred odvetou väčší pokoj (2:1). Trnavčanom nevyšla ani generálka na Myjave – v prvom ligovom zápase podľahli 2:4.

Pod tlakom je stále tréner Juraj Jarábek, ktorého hlavu žiada časť fanúšikov. Zatiaľ sa k nijakým zmenám neschyľuje, tréner má podporu vedenia klubu. Ani tréner sa nechystá odstúpiť, ale pripúšťa, že táto situácia negatívne vplýva na mužstvo.

V súboji v Belfaste mu budú chýbať viacerí hráči – s výpravou neodleteli zranení Godál, Schranz a Cleber a nenastúpi ani Nikolič, ktorý v závere prvého polčasu prvého stretnutia oslabil mužstvo po červenej karte. Do tímu sa vrátil na hosťovanie Janečka, ale v pohári ešte nemôže nastúpiť. Preto Jarábek doplnil káder trojicou hráčov z juniorky.

Trnavčania sú pred odvetou optimisti. „Hráči Linfieldu ukázali, že sú silní v súbojoch. Určite sa však cez nich dá prejsť, mohli sme rozhodnúť už v prvom zápase,“ hodnotila na klubovej stránke jedna z opôr Matúš Čonka.

Program Slovákov

Štvrtok 19.00 University College Dublin – Slovan Bratislava, prvý zápas 0:1, 19.30 MŠK Žilina – Dacia Kišiňov, prvý zápas 2:1, 20.45 FC Linfield – Spartak Trnava, prvý zápas 1:2.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava
Načítavajú sa športové výsledky...