Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín pred prázdnym hľadiskom zabojuje o zázrak

Trenčianskym futbalistom minulý týždeň historická premiéra v Lige majstrov nevyšla. Na žilinskom trávniku podľahli 26-násobnému rumunskému šampiónovi Steaue Bukurešť 0:2. V stredu od 20.30 sa pokúsia v komornej atmosfére o malý futbalový zázrak.

22.07.2015 12:00
Jairo da Silva, AS Trenčín, futbal Foto: ,
Trenčania musia v Bukurešti skórovať minimálne dva krát.
debata (1)

Rumunský klub pyká za fanúšikov, ktorý ešte v minulom ročníku Európskej ligy v súboji s Dynamom Kyjev vytiahli rasistický transparent a Steaua musí odohrať dnešný súboj na bukureštskom Národnom štadióne bez divákov.

„Pre nás je teraz dôležité, aby sme nenastupovali v porazeneckej nálade,“ zdôrazňuje trenčiansky tréner Martin Ševela. „V prvom zápase sme zaplatili nováčikovskú daň. Odveta, samozrejme, nebude jednoduchá, ale pôjdeme vyhrať. Sme naučení ísť do každého zápasu za víťazstvom, hrať ofenzívne aj na pôde súpera.“

Prostredie na štadióne v hlavnom meste Rumunska AS pozná. Napriek tomu, že trenčiansky tím sa mení, mnohí hráči si ešte dobre pamätajú na stretnutie spred dvoch rokov, keď boli v podobnej situácii. Trenčania hrali v Európskej lige tiež s rumunským tímom Astrou Giurgiu. Doma podľahli 1:3 a v odvete remizovali 2:2. Overili si, že aj na súperovom ihrisku môžu vybojovať dobrý výsledok. Teraz by však na postup potrebovali streliť aspoň tri góly (stačí výhra 3:1…). V prvom stretnutí v Žiline ich súper prevýšil v efektivite hry, využil svoje šance, zatiaľčo Trenčín to nedokázal. „Musíme sa zbaviť prílišného rešpektu,“ dodal Ševela.

Ani jeho zverenci ešte nezložili zbrane, odhodlanie im nechýba. „Je smutné, ako dopadol prvý zápas, lenže pokiaľ šanca žije, budeme o ňu bojovať. Nevešiame hlavu,“ vraví Matúš Bero, ktorý spálil jednu zo šancí.

Aj kapitán Igor Šemrinec, svojmu mužstvu pred odvetou verí. „Predstavovali sme si to všetko inak, ale 0:2 je pred odvetou veľmi zlý výsledok. Nezodpovedá však tomu, čo sa dialo na trávniku. Nie je rozhodnuté, aj keď priznávam, že postup by sa rovnal zázraku,“ vyhlásil po prvom stretnutí.

Trenčanom nevyšla ani generálka na odvetu. Na pôde nováčika z Michaloviec v prvom kole najvyššej súťaže síce vyhrali 1:0, ale výkon nebol zďaleka ideálny. Naopak, rumunský tím akoby v Žiline chytil tempo, ktoré mu v úvode sezóny chýbalo. Uplynulú sobotu vyhral v ligovom stretnutí na pôde Pandurii Targu Jiu hladko 3:0. Opäť sa strelecky presadil Hamroun, ktorý nastúpil v Žiline až po hodine hry a skóroval a dva góly pridal Chipciu.

Stretnutie povedie ako hlavný rozhodca Poliak Paweł Raczkowski.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #steaua bukurešť #liga majstrov vo futbale
Načítavajú sa športové výsledky...