Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majiteľa Beitaru napálili fanúšikovia. Klub chce okamžite predať

Po vyčíňaní fanúšikov Beitaru Jeruzalem v stretnutí 2. predkola Európskej ligy na ihrisku Charleroi sa majiteľ rozhodol izraelský klub predať.

17.07.2015 10:34
MS Brazília, futbal, gól, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Štvrtkový zápas musel byť hneď v úvode prerušený pre množstvo pyrotechniky nahádzanaj na ihrisko. V závere prišla ďalšia neplánovaná pauza po tom, čo priaznivci Beitaru niečím trafili brankára domáceho tímu Nicolasa Penneteaua.

„Hanbím sa. Rozhodol som sa v izraelskom futbale skončiť a vrátiť sa do USA. Klub niekomu zverím do správy do tej doby, než sa nájde nejaký kupec,“ uviedol majiteľ Beitaru Eli Tabib vo vyhlásení. Šesťnásobnému izraelskému šampiónovi hrozí za výtržnosti fanúšikov disciplinárne konanie a trest od UEFA.

Podľa trénera Beitaru Slobodana Drapiča boli priaznivci hostí vyprovokovaní. Izraelské médiá uviedli, že niektorí z fanúšikov belgického tímu na štadióne hajlovali. Beitar dohrával zápas bez dvoch vylúčených a utrpel vysokú prehru 1:5.

Správanie priaznivcov Beitaru odsúdila tiež izraelská ministerka športu Miri Regevová, podľa ktorej by nemali mať prístup na odvetné stretnutie s Charleroi na budúci týždeň. Už i tak prísne bezpečnostné opatrenia na zápasoch jeruzalemského celku vraj budú ešte zvýšené.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sporting Charleroi #Beitar Jeruzalem