Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek sa vracia. Verí, že v pravý čas

Naposledy nastúpil na trávnik v ligovom súboji s Myjavou. A to bolo ešte 23. novembra minulého roku.

08.07.2015 13:49 , aktualizované: 17:38
Róbert Vittek Foto: ,
Róbert Vittek sa teší z gólu.
debata

Po dlhých 228 dňoch by sa mal vo štvrtok Róbert Vittek opäť objaviť na ihrisku v drese bratislavského Slovana v súťažnom zápase.

„Som rád, že môžem opäť hrať,“ zdôraznil 33-ročný útočník, ktorý na MS 2010 strelil štyri góly, čo sa nepodarilo nijakému inému slovenskému futbalistovi. „Dlho som trénoval sám, bez mužstva. V letnej prestávke som už naplno zaberal s tímom. Máme teraz dobrú partiu, o to ľahší bol môj návrat.“

Vittek mohol nastúpiť už v prvom zápase na gibraltárskej pôde proti College Europa, ale na nekvalitnom umelom trávniku nechcel tréner Dušan Tittel zbytočne riskovať. Dnes mu dá šancu v základnej zostave. Je práve zápas proti tomuto súperovi vhodným okamihom na návrat?

„Myslím si, že sa vraciam v pravý čas. Je jedno, proti akému súperovi. Prvý zápas sme síce jasne vyhrali, ale v každom musíme ísť naplno. Už som nastúpil v prípravných stretnutiach. Verím, že teraz koleno vydrží. A nielen v tomto zápase, ale aj v celej sezóne,“ vraví najúpešnejší strelec slovenskej reprezentácie (23 gólov).

Medzitým sa objavila v bratislavskom mužstve v útoku konkurencia – už v zime prišiel Adam Zreľák, v lete maďarský reprezentant Tamás Priskin. „Konkurenciu vítam, je dobrá aj pre trénera, má z čoho vyberať. Dúfam, že sa to prejaví najmä na našich výsledkoch,“ doplnil Vittek.

Agentúrna správa bola nahradená autorským článkom.

Fanúšikovia s hráčmi na trávniku

Tretí tím uplynulej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže ŠK Slovan Bratislava na stredajšej tlačovej besede predstavil úplne novú kolekciu domácich i vonkajších dresov. Ako informoval manažér pre marketing a médiá Tomáš Cho, nepochádzajú z katalógu, ale sú vyrobené na mieru. Na oboch nechýba základná farba Slovana – belasá. Dresu pre stretnutia na pôde súperov dominuje čierna farba s belasým diagonálnym pásom.

Rovnako ako konkurenčný FC Spartak Trnava, aj ŠK Slovan pripravil pre svojich fanúšikov špeciálny prvok pre obe kolekcie. Priaznivci si môžu umiestniť na čísla dresov fotografie so svojimi portrétmi. „Dva týždne funguje registrácia, po jej uzavretí pôjdu do obehu,“ poznamenal generálny manažér Bratislavčanov Dušan Tittel. Nevšednú podobu dresu s takýmto číslom odprezentoval v stredu na Pasienkoch skúsený útočník a navrátilec do zostavy Róbert Vittek.

„Slovanisti“ okrem toho ukázali nový tmavomodrý autobus, ktorý je tiež ušitý na mieru bratislavského klu­bu.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Robert Vittek #College Europa