Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík je vo forme. Zastaví prekvapenie z Ukrajiny?

Keď 27. mája vpochodujú na trávnik Národného štadióna vo Varšave základné jedenástky finalistov Európskej ligy, môže mať medzi 22 hráčmi zastúpenie aj slovenský futbal. Nádejou preň je Marek Hamšík.

07.05.2015 12:00
Marek Hamšík, Dries Mertens Foto: ,
Takto sa Marek Hamšík tešil zo svojho gólu vo štvrťfinále proti Wolfsburgu. Zopakuje si gólovú radosť aj v semifinále?
debata

Opora slovenskej reprezentácie stojí pred poslednou prekážkou na ceste do finále európskeho pohára číslo dva.

Na Neapol čaká dnes večer prvý z dvojice semifinálových zápasov, v ktorom narazí na najväčšie prekvapenie súťaže – Dnipro Dnipropetrovsk. „Ukrajinci síce nemajú medzi futbalovými fanúšikmi taký cveng ako napríklad Sevilla či Fiorentina, no pýšia sa veľmi kvalitným tímom,“ vraví pre svoju oficiálnu stránku neapolský kapitán.

Hamšíkov rešpekt pred zverencami Mirona Markeviča je oprávnený. Dnipro v tomto roku prehralo len dvakrát. Z Európskej ligy vyradilo Olympiakos Pireus či slávny Ajax Amsterdam. „Poradilo si s viacerými špičkovými súpermi. Jeho výsledky sú pre nás veľkou výstrahou,“ tvrdí 27-ročný rodák z Banskej Bystrice.

Druhý tím ukrajinskej ligy sa opiera predovšetkým o výbornú obranu. V 22 zápasoch domácej súťaže inkasoval len dvanásť gólov, v posledných desiatich dueloch dva. „Radi by sme si pred odvetou vypracovali náskok. Nebude to však jednoduché. Uvedomujeme si, že cestou k úspechu bude predovšetkým trpezlivosť,“ upozorňuje Hamšík, ktorý by mal byť jedným z ťahúňov neapolskej ofenzívy.

Napokon, v ostatných týždňoch je vo výbornej forme. V predošlých siedmich zápasoch skóroval pätkrát. Naposledy sa tešil z presného zásahu cez víkend, keď prispel k ligovému víťazstvu Neapola nad milánskym AC (3:0). Dobrý výkon Hamšíka, ktorý sa prezentoval viac ako 95-percentnou úspešnosťou prihrávok, ocenili aj talianske médiá. Dali mu najvyššiu známku spomedzi všetkých hráčov na trávniku.

Pomôcť k dobrým výkonom by malo Neapolčanom aj publikum. Na štadión by malo podľa odhadov zavíťať dnes večer približne 50-tisíc divákov.

Program

Semifinále, prvé zápasy: 21.05 Neapol – Dnipropetrovsk, FC Sevilla – Fiorentina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #finále #európska liga UEFA #Marek Hamšík #SSC Neapol #Dnipro Dnipropetrovsk
Načítavajú sa športové výsledky...