Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Azerbajdžane nevedia prísť na meno českému rozhodcovi Zelinkovi

Vo štvrtkovom zápase Európskej ligy v nastavenom čase neuznal český rozhodca Miroslav Zelinka Karabachu zrejme regulárny gól, pripravil ho o výhru nad slávnym Interom Miláno aj o historický postup do jarnej fázy súťaže.

12.12.2014 14:45
Karabach, Inter Minálo, Miroslav Zelinka Foto: ,
Momentka zo zápasu medzi Karabachom a Interom Miláno. Vpravo český rozhodca Miroslav Zelinka.
debata (1)

Vo štvrtej minúte nadstaveného času priletela z ľavej strany prihrávka, Brazílčan Richard sa dostal k strele, ktorú ešte obranca Donkor tečoval mimo dosahu brankára Carriza. Celý štadión prepukol v jasot a slávil postup, keď v tom arbiter Zelinka signalizoval, že gól neplatí. Pätica českých arbitrov mala pocit, že iný hráč Karabachu stál v ofsajde a ovplyvnil tým hru.

„Čo k tomu povedať? Vraj v Azerbajdžane máme zlých rozhodcov,“ vyhlásil šéf azerbajdžanskej ligy Ramin Musajev. „Podávať protest nemá význam. V našich srdciach je ale Karabach víťazom,“ dodal.

Na Zelinkove rozhodnutie sa sťažoval aj legendárny chorvátsky futbalista Robert Prosinečki, ktorý trénuje azerbajdžanskú reprezentáciu. „Bol to najdôležitejší zápas v klubovej histórii. Prvýkrát mohli postúpiť do jarnej fázy, dali regulárny gól, ale rozhodca ho neuznal. Asi si viete predstaviť, aké obrovské sklamanie tým spôsobil,“ povedal Prosinečki na tlačovej konferencii. „To rozhodnutie zanechalo nezmazateľnú stopu v srdciach fanúšikov,“ dodal.

Incidentu si všíma i zahraničná tlač. Podľa španielskeho denníka Marca nedošlo k žiadnemu porušeniu pravidiel, ktoré by ospravedlnilo Zelinkove rozhodnutie. „Hanebná chyba rozhodcu,“ napísal turecký server NTV Spor.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #FK Karabach