Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strelec Lafata pred Slovanom: Čakám ťažkú odvetu

Má formu ako hrom. Trojnásobný kráľ strelcov a strelecký rekordér v histórii českej ligy (146 gólov) David Lafata (33) je oporou nielen Sparty, ale aj českej reprezentácie. Kapitán mužstva z Letnej skóroval aj v Bratislave v prvom stretnutí so Slovanom v Európskej lige. Pravde poskytol rozhovor, v ktorom tvrdí, že odveta so Slovanom bude náročná.

05.11.2014 19:30
Slovan, Sparta Foto: ,
David Lafata so spoluhráčmi oslavuje úvodný gól Sparty v súboji na Pasienkoch.
debata

Uplynulý ligový zápas v Plzni vášmu tímu nevyšiel, podľahol najväčšiemu súperovi v boji o titul 0:2. Ako ho hodnotíte?
Nenaladili sme sa dobre na zápas so Slovanom. Musím však uznať, že Plzeň hrala veľmi dobre, vyhrala zaslúžene. My sa musíme z tohto súboja poučiť, aby sa nám nestalo niečo podobné aj dnes.

Nie ste z prehry sklamaný?
Som sklamaný – ako z každej prehry. Samozrejme, Plzeň je naším hlavným súperom v súperení o titul a na čele nám trochu unikla, čo nie je príjemné. Ale možno je výhodou, že nemôžeme teraz na to príliš myslieť, lebo máme nabitý program a už sa pozeráme zasa dopredu a koncentrujeme sa najmä na Slovan.

Pre Spartu môže byť tento zápas kľúčový v boji o postup zo skupiny. Vnímate to rovnako? Aký význam mu pripisujete?
Nejde len o Slovan, ale po ňom hostíme Neapol a tieto dva domáce zápasy budú pre nás rozhodujúce. Program v skupine sa už dostane do druhej polovice a teraz môže byť každé zaváhanie dôležité. Pokúsime sa naplno bodovať.

V Bratislave Sparta hladko vyhrala. Znamená to, že doma bude zápas jednoduchší?
To si naozaj nemyslím. Čaká nás ťažká odveta. Ani v prvom súboji sme to nemali jednoduché. Nesmieme nič podceniť. Slovan sa pokúsi nám situáciu sťažiť a bude na nás dobre pripravený.

Aký priebeh odvety očakávate, čo bude rozhodujúce?
Nechcem hovoriť, čo očakávam, skôr o tom, čo by som si prial – potešilo by ma, keby sme opäť vyhrali. Predpokladám, že to bude bojovný zápas, v ktorom sa budeme biť so súperom o každú loptu a o výsledku rozhodnú skôr maličkosti.

Boli ste vždy dobrý strelec, ale teraz sa vám darí nielen v Sparte ale aj v reprezentácii, v nej sa výraznejšie presadzujete najmä po tridsiatke. Čo sa skrýva za vašou výbornou streleckou formou v poslednom období?
Ďakujem za kompliment, mám radosť, že sa mi góly sypú aj po tridsiatke, že sa mi darí držať krok s mladšími. Neprezradím však nijaké tajomstvo, neviem presne povedať, čo sa všetko skrýva za dobrou formou. Cítim dôveru, dostávam pravidelne šancu aj v reprezentačnom drese, to je dôležité. Strelec potrebuje aj dosť šťastia a tiež dobrých spoluhráčov, ktorí mu pripravia šance. Tých, našťastie, mám aj v Sparte, aj v reprezentácii.

Je nejaký jesenný gól, ktorý si obzvlášť ceníte?
Takto sa na to nepozerám, mám radosť z každého gólu… Hoci predsa by som jeden vyzdvihol, patril medzi najkrajšie v celej mojej kariére. Dal som ho v lige do siete Jablonca, tímu, v ktorom som pôsobil niekoľko rokov pred príchodom do Sparty. A nožničkami, v mojom veku už ide v takom prípade aj trochu o zdravie (smiech)…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #David Lafata