Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Perniš: Ak ľudia chcú, nech nadávajú na mňa

V bránke Slovana predviedol zopár dobrých zákrokov. Dvom gólom však nedokázal zabrániť. Pri prvom urobil chybu, pri druhom mu hviezdny Gonzálo Higuaín nedal z bezprostrednej blízkosti šancu zasiahnuť.

02.10.2014 22:44
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík skóruje ponad vybiehajúceho Dušana Perniša.
debata (1)

Dušan Perniš patril v súboji s Neapolom k oporám slovenského šampióna. Napriek tomu, že pred otváracím gólom, o ktorý sa postaral Marek Hamšík, zaváhal. „Bol to možno jeden zo štyroch centrov za našu obranu. Urobil som pri ňom chybu,“ chlapsky priznal gólman Slovana. „Mal som nechať Braňa Niňaja, nech loptu odhlavičkuje do bezpečia a mali by sme pokoj. Zbytočne som sa tam pchal,“ hneval sa sám na seba kapitán domáceho tímu.

Nitrianskeho rodáka zaváhanie mrzelo. Niet divu, Hamšíkov presný zásah bol napokon víťazný. „Nehovorím, že išlo o zlomový moment, ale takáto chyba škrie. Keď sa jej dopustí brankár, skončí sa to zákonite gólom. Ak chce niekto po tomto zápase na niekoho nadávať, nech si vyberie mňa. Chalani odovzdali na ihrisku maximum. Nechali na trávniku srdce, bojovali zo všetkých síl. Niet im čo vyčítať. Netvrdím, že Neapolčania predviedli svoje maximum ale v určitých fázach sme ich dostali do úzkych,“ pochválil spoluhráčov.

Slovan vzdoroval talianskemu súperovi statočne. No v ofenzíve si toho veľa nedovolil. Až na dve sľubné príležitosti striedajúceho Marka Milinkoviča. Srbský rodák mohol najprv prekonať Rafaela Cabrala v bránke Neapola hlavičkou, jeho priamy kop následne skončil na brvne. Slovanu zatiaľ chýba v zakončení šťastie, v úvodnom zápase na pôde Bernu trafil bránkovú konštrukciu hneď trikrát.

„Je to škoda, aspoň jednu zo šancí mohol Marko premeniť. Zatiaľ nám to v pohárovej Európe nepadá. Nezostáva nám nič iné, ako ísť šťastiu naďalej naproti,“ zakončil Perniš.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Dušan Perniš #SSC Neapol