Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavu vyzve legionárska zmes

Talian, Španiel, Izraelčan, Čiernohorec, Portugalčan či rodáci z Kosova alebo Čiernej Hory. Súper Spartaka Trnava je zmesou mnohých národností.

08.08.2014 18:46
futbal, futbalová lopta, futbalová bránka,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Okrem domácich Švajčiarov hája farby FC Zürich hráči s pasmi z jedenástich krajín. Kapitánom multinárodného tímu je Tunisan Yassine Chikhaoui.

Švajčiari sa predstavia v tohtoročnej edícii Európskej ligy vďaka triumfu v domácom pohári. V lige však obsadili vlani až piate miesto. Do aktuálneho ročníka však vstúpili zverenci Ursa Meiera výborne. Zo štyroch duelov získali dvanásť bodov a radi by po piatich rokoch zabojovali o majstrovský titul. Vysoké ciele však majú aj v pohárovej Európe.

„Trnavu síce veľmi nepoznáme, ale určite pôjde o kvalitného súpera, keď sa prebil až do tejto fázy súťaže. Náš cieľ je však jednoznačný: postup do niektorej zo skupín Európskej ligy,“ vyhlásil pre klubovú stránku Meier.

Jej atmosféru okúsil Zürich aj pred tromi rokmi. V D-skupine síce obsadil posledné miesto, ale o body obral rímske Lazio (2:2) či Vaslui (2:2 a 2:0). Rok predtým si dvanásťnásobný švajčiarsky šampión zahral aj v hlavnej súťaži Ligy majstrov. AC Miláno dokonca zdolal 1:0, vybuchol však v súboji s Marseille, ktorému podľahol vysoko 1:6. Vlani sa lúčil s Európou už po úvodnom dvojzápase, v treťom predkole Európskej ligy prehral dvakrát s Libercom 1:2.

Najväčším úspechom Zürichu je semifinále Európskeho pohára majstrov – avšak ešte z rokov 1964 a 1977.

Hodnota súčasného kádra sa pohybuje na úrovni 16 miliónov eur, Trnavčanov ohodnotil portál transfermarkt.de na približne štvrtinu. Domáce zápasy hrajú Zürišania na 25-tisícovom Letzigrunde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FC Zürich