Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strelec Trnavy dostane odmenu i poza uši

Bol to tuhší boj o postup, ako mnohí čakali, ale napokon Spartak Trnava vyradil škótsky tím St. Johnstone.

08.08.2014 17:44
Spartak Trnava, St. Johnstone Foto: ,
Martin Mikovič a jeho radosť z gólu.
debata

Konečná bilancia hovorí jasne v prospech trnavského mužstva – na ihrisku súpera vyhral 2:1, v Zlatých Moravciach vybojoval remízu 1:1. Trnavčania vo štvrtok dosiahli svoje pohárové maximum v ére po rozdelení Československa. Pred troma rokmi nastúpili takisto v play off Európskej ligy, ich súperom bol vtedy Lokomotiv Moskva.

V odvete ich Škóti trápili a držali v napätí vypredaný štadión do posledných sekúnd. Trnavský tréner Juraj Jarábek nebol prekvapený, hoci viackrát pripomenul, že už v prvom súboji na škótskej pôde mohol jeho tím vyhrať aj výraznejším rozdielom.

„Postúpili sme cez silného súpera a vedel som, že Škóti budú v odvete veľmi nepríjemní. Čakal som, že začnú zápas aktívne, nemali čo stratiť a ak chceli postúpiť, museli hrať na víťazstvo,“ komentoval stretnutie vo výbornej atmosfére v dočasnom domove Spartaka.

V odvete sa súper ujal vedenia v závere prvého polčasu, gól dal nepríjemný May. „Keď sme sa dostali konečne do hry, paradoxne sme inkasovali. Dôležité bolo, že chlapci zdvihli hlavy a dokázali vyrovnať. Na šance sa nehrá, ale my sme ich mali viac, postúpili sme zaslúžene, v konečnom účtovaní sme boli lepší ako súper,“ dodal Jarábek.

Vyrovnávajúci gól strelil sedem minút pred koncom Mikovič, keď obrana St. Johnstone urobila veľkú chybu a do vyloženej šance prihral trnavskému útočníkovi súperov obranca. Mikovič mazácky využil ponúknutú možnosť a nedal brankárovi Mannusovi šancu. Jarábek na tlačovej besede skonštatoval, že „si zaslúži pochvalu i poza uši“.

„Zaslúži si špeciálnu odmenu, ale zároveň dostal úplne zbytočne aj ďalšiu žltú kartu a v play off je out. Hovoríme aj o týchto otázkach, ale na ihrisku boli emócie. Mikovič však odohral dobrý zápas a jeho gól nám veľmi pomohol,“ zdôraznil trnavský kouč.

V ďalšom kole už môže rátať s Brazílčanom Cleberom, ktorý prichádza do Trnavy z druholigovej Nitry. „Je to dobrý futbalista, ktorý nám pomôže. Presvedčil ma, že za Trnavu chce hrať a dostane šancu už v najbližšom stretnutí,“ uviedol Jarábek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #St. Johnstone