Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparta prežíva obrovské sklamanie, Legia poľahky vyradila Celtic

Niekoľko nečakaných výsledkov priniesli stredajšie odvetné zápasy 3. predkola futbalovej Ligy majstrov.

07.08.2014 13:04
Ondrej Duda, Mikael Lustig Foto: ,
Slovenský stredopoliar Legie Varšava Ondrej Duda zastavuje Mikaela Lustiga z Celticu Glasgow.
debata

Za najväčšie prekvapenie možno označiť prehru Sparty Praha na pôde švédskeho Malmö FF 0:2, ktorá znamená koniec českého klubu v kontinentálnom pohári číslo jeden. „Rudí“ nepostúpili do play off, hoci minulý týždeň vyhrali doma 4:2 a zopakovali si scenár z minulej sezóny. Aj pred rokom Pražania stroskotali na švédskom rivalovi, keď najprv doma remizovali s BK Häcken 2:2 a v odvete na severe Európy ťahali výsledkovo za kratší koniec (0:1).

„Pokazili sme si to už na Letnej v prvom polčase, keď sme dvakrát inkasovali. V odvete sme potom dostali dva hlúpe góly a pykáme za to,“ zhodnotil súboj vo videorozhovore na klubovom webe Sparty jej obranca Pavel Kadeřábek a doplnil: „Je to pre nás obrovské sklamanie. Musíme sa pokúsiť o účasť v skupine Ligy šampiónov zas až v budúcej sezóne. Teraz sme boli k tomu blízko, žiaľ, nevyšlo nám to.“

Poľsko môže mať zástupcu v hlavnej fáze najprestížnejšieho pohára „starého kontinentu“ po osemnástich rokoch. V sezóne 1996/1997 sa medzi európskou elitou klubovou predstavil Widzew Lodž a môže naň nadviazať Legia Varšava, ktorá suverénne prešla cez Celtic Glasgow. Varšavčania doma vyhrali 4:1 a v stredajšej odvete na Ostrovoch zdolali „katolíkov“ 2:0. V Škótsku odchytal celý duel slovenský reprezentačný brankár Dušan Kuciak a jeho krajan a člen národného tímu do 21 rokov Ondrej Duda bol na ihrisku do 86. min. „Som maximálne spokojný. Celtic sme zvládli nielen doma, ale aj vonku. Moji hráči si zaslúžia obrovskú pochvalu,“ sňal klobúk pred svojimi zverencami kouč poľského mužstva Henning Berg.

Neúspešné tímy z 3. predkola LM sa presunú do play off Európskej ligy. Žreb záverečných predkolových fáz oboch kontinentálnych pohárov je na programe v piatok vo švajčiarskom Nyone.

debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Celtic Glasgow #AC Sparta Praha #Malmö FF