Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa na bezgólovú remízu nespolieha, chce dať gól

Futbalisti Slovana Bratislava v novej sezóne ešte nezaváhali. Na konte majú len šesť víťazstiev, hoci väčšinu ťažko vybojovaných.

06.08.2014 10:00
František Straka Foto: ,
Tréner Slovana František Straka.
debata (1)

V stredu ich čaká zatiaľ najťažší zápas, ak ho zvládnu, splnia hlavný cieľ, pretože budú už do konca roka pôsobiť v pohárovej Európe, s istotou si zahrajú v skupine jednej z dvoch európskych súťaží. Ich odveta s moldavským tímom Šeriff Tiraspoľ v 3. predkole Ligy majstrov má výkop o 19.00. Na Pasienkoch tohto súpera zdolali 2:1.

„Inkasovali sme síce doma gól, ale nakoniec bolo dôležité, že sme zápas dotiahli do víťazného konca,“ komentoval po prvom súboji slovanistický tréner František Straka.

Pre jeho tím to znamená, že s výnimkou bezgólovej remízy, na ktorú sa tréner nechce spoliehať, musí streliť na pôde Šeriffu minimálne gól. Okrem akéhokoľvek víťazstva i remízy ho posunie po riadnom hracom čase ďalej aj prehra o jeden gól, ale zápas sa musí skončiť minimálne 3:2 a vyššie.

„Samozrejme, vieme, že každá remíza znamená postup, ale myslím si, že bez streleného gólu úspech nedosiahneme,“ doplnil Straka. Po súboji s Ružomberkom upozornil na chyby, ktoré jeho mužstvo urobilo.

„Tie si v stredu v Tiraspole nemôžeme dovoliť, súper by nás za ne potrestal.“ Trénera Šeriffu Vjačeslava Rusnaka prehra v Bratislave zaskočila. „Som veľmi nespokojný s výsledkom. Nezaslúžili sme si prehrať. Našou povinnosťou bolo priviezť z Bratislavy minimálne remízu. Verím, že doma zahráme lepšie a dosiahneme aj lepší výsledok,“ uviedol sklamaný.

Jeho tím odštartoval sezónu dobre, troma víťazstvami, dve z nich vybojoval v 2. predkole Ligy majstrov, v ktorom vyradil čiernohorskú Sutjesku Nikšič (2:0 a 3:0). Neúspech v Bratislave akoby poznačil pohodu v tíme, v druhom ligovom kole opäť zakopol. Na ihrisku nováčika Saksan Čadyr-Lunga len remizoval 1:1, pričom domáci vyrovnali v nadstavenom čase.

Slovan stratil v domácom súboji Lásika, ktorý videl červenú kartu, stále nebude k dispozícii nedoliečený Gorosito, ale v zápase s Ružomberkom sa už na ihrisku – prvý raz v sezóne – objavil Vittek.

Stretnutie v Tiraspole povedie maďarský rozhodca István Vad. Slovanisti budú mať aj v prípade, že vypadnú z Ligy majstrov ešte jednu šancu v pohárovej Európe. Zahrajú si v play-off Európskej ligy a zabojujú o účasť v skupinovej fáze súťaže.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Šeriff Tiraspoľ