Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Atlético zaútočí jeho niekdajšia ikona

Keď mal devätnásť rokov, stal sa najmladším kapitánom v histórii Atlética Madrid. Fanúšikovia klubu zbožňovali, za hrdinu či ikonu ho považujú dodnes. Teraz sa ich však pokúsi zarmútiť.

22.04.2014 11:00
Fernando Torres Foto: ,
Fernando Torres.
debata

Fernando Torres bude v utorok večer v nezávideniahodnej situácii. Vybehne síce na trávnik štadióna Vicenteho Calderona, kde vyrastal a strávil na ňom dvanásť rokov, no na sebe bude mať dres londýnskej Chelsea. Anglickému klubu sa pokúsi pomôcť k úspechu v úvodnom semifinálovom zápase Ligy majstrov.

Ak si niekto myslí, že na španielskeho útočníka čaká piskot či nevrlé privítanie, je na veľkom omyle. V Madride – jeho červeno-bielo-modrej časti – ho ľudia dodnes milujú. „Nikdy nezabudneme na to, čo pre náš klub urobil. V časoch, keď na tom nebolo Atlético dobre, bol pre nás nádejným svetlom na konci tunela,“ vyhlásil pre BBC jeden z fanúšikov Atlética.

Keď Torres podpísal svoju prvú profesionálnu zmluvu (mal 15 rokov), pôsobil menej slávny madridský klub len v druhej lige. Zatiaľ čo Real – jeho nenávidený mestský rival – si užíval mimoriadne úspešné obodbie. Dominoval v domácej súťaži, trofeje zbieral aj v Lige majstrov. Rodák z Fuenlabrady však zostal verný tímu, ktorému odmalička držal palce. Pomohol mu k návratu medzi španielsku elitu a ešte pred dovŕšením dvadsiateho roku života si na ľavú ruku natiahol kapitánsku pásku.

Získal si srdcia náročných fanúšikov i rešpekt omnoho skúsenejších spoluhráčov. Vypracoval sa totiž na jedného z najnebezpeč­nejších zakončovateľov sveta. Nečudo, že o mladíka sa začali zaujímať popredné veľkokluby v zahraničí. V roku 2007 neodolal lákaniu slávneho Liverpoolu, Atlético zas podľahlo tlaku 25 miliónov libier, ktoré klub z Anfield Road za svoju novú hviezdu núkal.

O štyri roky sa Torres sťahoval opäť – do Chelsea, ktorú sa pokúsi dotiahnuť cez svoj milovaný klub do finále Ligy majstrov. „Nechcem si pripúšťať, že nastúpim proti Atlétticu. Som hráčom Chelsea, a tak urobím všetko pre to, aby som jej pomohol k úspechu,“ vyhlásil Torres.

Raz už svoj materský klub v súťažnom zápase vyzval. Pred dvomi rokmi sa obaja súperi stretli v Monacu – vo finále európskeho Superpohára. Úspešnejšie bolo Atlético, ktoré aj vďaka hetriku Radamela Falcaa zvíťazilo 4:1.

Atlético – Chelsea v LM 2013/2014
Góly 22 18
Strely 126 122
Rohové kopy 44 51
Držanie lopty 44% 52%
Prihrávky 5085 5914
debata chyba
Viac na túto tému: #atlético madrid #Fernando Torres #Chelsea FC