Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea je Drogbovou láskou. Zlomí jej srdce?

V drese londýnskej Chelsea odohral 342 zápasov, v ktorých nastrieľal 157 gólov. Slávnemu klubu pomohol k zisku tuctu trofejí - vrátane troch majstrovských titulov a triumfu v prestížnej Lige majstrov. Teraz však nadišiel čas, aby sa priateľom zo Stamford Bridge vzoprel a pokúsil sa ich dostať na kolená.

26.02.2014 08:00
Drogba, Lopéz Foto: ,
Didier Drogba.
debata

Keď v stredu večer napochodujú na trávnik mužstvá Galatasarayu Istanbul a Chelsea Londýn, aby zviedli prvú osemfinálovú bitku v Lige majstrov, budú sa oči miliónov fanúšikov po celom svete upierať na jediného muža. Bude ním Didier Drogba, na ktorého čaká výnimočný zápas. Tureckého šampióna povedie do boja s klubom, v ktorom strávil osem rokov.

„Pre moje emócie to bude náročná chvíľa. Chelsea stále milujem, teraz som však v službách Galatasarayu a urobím všetko, aby som mu pomohol k postupu,“ vyhlásil útočník z Pobrežia Slonoviny v rozhovore pre BBC.

Jeden z najlepších afrických futbalistov histórie prišiel na Stamford Bridge v roku 2004 – za 24 miliónov libier. Opúšťal ho v lete 2012 – ako veľký šampión. Pre fanúšikov a majiteľa klubu Romana Abramoviča vybojoval premiérový triumf v Lige majstrov. Na zisku vysnívanej trofeje mal obrovský podiel.

V mníchovskom finále viedol Bayern dve minúty pred koncom 1:0, Drogba však presnou hlavičkou vyrovnal a v rozstrele premenil rozhodujúcu jedenástku. Odčinil tak sklamanie spred štyroch rokov, keď Chelsea prehrala v moskovskom finále s s Manchestrom United a Drogba videl v predĺžení červenú kartu.

„Navždy bude legendou Chelsea. V každom zápase, v ktorom nastúpil, zanechal výraznú pečať. Ľudia ho tu zbožňovali a tak to zostane navždy,“ vyzdvihla kvality 35-ročného strelca niekdajšia hviezda Londýnčanov Gianfranco Zola.

Potlesk od priaznivcov Chelsea si dvojnásobný najlepší strelec Premier League vypočuje akiste aj v stredu v Istanbule. Vylúčené nie je, že od budúcej sezóny si ho bude užívať pravidelne. Anglické médiá totiž špekulujú o Drogbovom návrate, v júni mu totiž v Galatasarayi vyprší zmluva a stane sa voľným hráčom. „Ak by ma José Mourinho oslovil, určite by som nad jeho ponukou uvažoval. Predsa len, zostali sme najlepšími priateľmi,“ tvrdí rodák z Abidjanu.

Teraz je však partia okolo Franka Lamparda či Johna Terryho pre Drogbu súperom. „Viem, že nie sme favoritmi. Chelsea je lepšia – možno aj desaťnásobne. Ak však existuje čo i len 1-percentná šanca na úspech, budeme o ňu bojovať,“ verí Drogba.

Rozdiel medzi celkami najlepšie vyjadrujú hodnoty oboch kádrov, ktoré vyčíslila špecializovaná stránka transfermarkt.de: Chelsea ocenila na 390-miliónov, Galatasaray na 150 miliónov eur.

Stredajší program (20.45)

Osemfinále, prvé zápasy: Galatasaray Istanbul – Chelsea Londýn (priamy prenos na Prima Cool), Schalke 04 – Real Madrid (Jednotka).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Galatasaray Istanbul #Didier Drogba #Chelsea FC