Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč City: Plzeň mala viac šancí než tímy Premier League

Futbalisti Viktorie Plzeň siahali v zápase D-skupiny stredajšieho programu 5. kola hlavnej fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 na ihrisku Manchestru City na bodový zisk.

28.11.2013 10:10
plzeň, radosť, futbal Foto: ,
Futbalisti Plzne sa tešia z gólu v sieti Manchestru City.
debata

Dvanásť minút pred koncom hrali s domácimi hráčmi nerozhodne 2:2, v závere však dvakrát inkasovali a podľahli 2:4.

Napriek víťazstvu nebol s výkonom svojich zverencov spokojný tréner manchesterského klubu Manuel Pellegrini. „Som spokojný s výhrou, ale nemyslím si, že sme hrali dobre,“ uviedol 60-ročný kormidelník. „Chýbalo nám nasadenie, ktoré nás zdobilo v iných domácich zápasoch. Dokážeme útočiť a skórovať aj bez toho, aby sme súperovi ponúkli toľko príležitostí ako dnes. Plzeň si vypracovala viac šancí na góly než tímy, s ktorými hráme v Premier League,“ vyhlásil Pellegrini.

Videosumár zo zápasu Manchester City - Plzeň.

Manchester vyhrával zhodne o jeden gól po presných zásahoch Sergia Agüera z pokutového kopu a Samira Nasriho, Plzeň dvakrát vyrovnala skóre zásluhou Tomáša Hořavu a Stanislava Tecla. O výhre domácich rozhodli striedajúci Álvaro Negredo a Bosniak Edin Džeko. „Na City sa nedáva gól každý deň, je to pre mňa životný zásah,“ citoval slová 25-ročného stredopoliara Hořavu portál iDnes.cz. „Človek nemá v takej situácii čas na rozmýšľanie. Nabiehal som z druhej vlny a dostal som výbornú prihrávku od Daniela Kolářa. Prekvapilo ma, že ma takto videl. Nechcel som nič komplikovať, tak som vystrelil a sadlo mi to,“ uviedla letná prestupová posila z Olomouca Hořava a na margo výsledku záložník Plzne dodal: „Je to škoda, odohrali sme dobrý zápas.“

Hosťujúci kouč Pavel Vrba pochválil brankára domáceho mužstva Joa Harta. „Podali sme veľmi dobrý výkon. Mohli sme dať viac gólov, ale v druhom polčase bol Hart skvelý a zlikvidoval naše príležitosti,“ povedal tréner FC Viktoria, ktorý dal v základnej zostave príležitosť triu Slovákov – brankár Matúš Kozáčik a stopér Marián Čišovský odohrali celý duel, stredopoliar Michal Ďuriš zišiel z trávnika v nadstavenom čase druhého polčasu. Od 86. min hral útočník Marek Bakoš.

V tabuľke D-skupiny figuruje na prvom mieste nemecký obhajca trofeje Bayern Mníchov, ktorý v stredu zvíťazil na ihrisku ruského CSKA Moskva 3:1 a na svojom konte má 15 bodov. Druhý v poradí je Manchester City s 12 bodmi. Oba vedúce tímy si v predstihu zaistili postup do osemfinále. Tretia priečka patrí ruskému mužstvu, ktoré získalo v doterajšom priebehu tri body za výhru nad Plzňou. Tá je v „déčku“ štvrtá bez bodu.

V záverečnom 6. kole hlavnej fázy privítajú Mníchovčania hráčov Manchestru City v súboji o prvé miesto v skupine. Futbalisti manchesterského klubu musia pre naplnenie tohto cieľa bezpodmienečne zvíťaziť a keďže v prvom vzájomnom súboji prehrali s Bavormi doma 1:3, je ich úlohou streliť na horúcej pôde Allianz Areny minimálne tri góly. V zostávajúcom dueli nastúpi CSKA Moskva na ihrisku Plzne. Oba tímy majú šancu na tretie miesto, ktoré zaručuje účasť v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2013/2014. Plzeň musí na domácom trávniku vyhrať. V prvom meraní síl vyhral CSKA v Moskve 3:2, Plzni by stačila na zisk tretej priečky aj výhra 1:0 alebo 2:1 vďaka vyššiemu počtu gólov strelených na ihrisku súpera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Plzeň #manchester city #Peter Pellegrini