Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň sa vzoprie výnimočnému útoku

Po náročnom dvojzápase s Bayernom Mníchov čaká na futbalistov Plzne ďalší európsky gigant. Český zástupca sa predstaví v Lige majstrov na ihrisku hviezdneho Manchestru City.

27.11.2013 10:00
plzen, futbal radost Foto: ,
Futbalisti Plzne.
debata

„Bude veľmi náročné prepnúť na ich level. Sledoval som zápasy Manchestru a musím povedať, že je vo forme,“ vraví útočník Stanislav Tecl. Anglický vicemajster je v tejto fáze sezóny vskutku nezastaviteľný. Cez víkend nadelil ambicióznemu Tottenhamu poltucet gólov (6:0). Zosmiešnil tak obranu, ktorá bola do nedele najlepšou v Premier League. V predošlých jedenástich ligových dueloch inkasovala presne toľkokrát ako za 90 minút na štadióne City.

Nečudo, Manchester má najkvalitnejšiu ofenzívu v jednej z najlepších líg sveta. V 12 dueloch sa dočkal už 34 presných zásahov – o desať viac ako londýnsky Arsenal s Liverpoolom, ktorí sa v tejto štatistike delia o druhé miesto.

Zverenci Manuela Pellegriniho prekonali v posledných troch domácich zápasoch súperových brankárov osemnásťkrát (5:2 s CSKA Moskva, 7:0 s Norwichom). Pýšia sa tak obdivuhodným priemerom 6 (!) gólov na stretnutie. Aj vďaka tomu ťahajú City parádnu sériu – pred vlastnými fanúšikmi nevyšli gólovo naprázdno už 56-krát v rade! „Doma máme skvelú bilanciu. Viac ma však teší, že hráme dobre ako tím – v obrane i útoku,“ tvrdí Pellegrini.

Najväčou hviezdou jedného z najbohatších veľkoklubov planéty je argentínsky kanonier Sergio Agüero, ktorý vládne s desiatimi gólmi streleckej tabuľke anglickej ligy. „S Messim a Ronaldom je to najlepší hráč sveta,“ vyhlásil o ňom Pellegrini po zápase s Tottenhamom.

Otázne je, či otestuje aj odolnosť plzenskej obrany. City už majú postup do osemfinále vo vrecku a anglické médiá špekulujú, že najväčšie esá dostanú voľno. Napriek tomu čaká na Plzeň ďalší z výnimočných zápasov. „Veľmi sa naň teším, už dlho som túžil po zápase na anglickej pôde. Ak podáme taký výkon ako v odvete s Bayernom, nebudeme sa mať za čo hanbiť,“ myslí si Pavel Vrba.

Pre nového kouča českej reprezentácie to bude posledný výjazd vo farbách Viktorie. Po ňom ho čakajú už len dve domáce stretnutia – v lige s Příbramom a v Lige majstrov s CSKA Moskva. Práve v súboji s ruským súperom, ktorý bude pre Vrbu rozlúčkovým, môže ísť o postup do Európskej ligy.

Program (20.45)
A-skupina: Leverkusen – Manchester United (priamy prenos na Jednotke), Šachtar Doneck – San Sebastian, B-skupina: Real Madrid – Galatasaray Istanbul (Prima Cool), Juventus Turín – FC Kodaň, C-skupina: Anderlecht Brusel – Benfica Lisabon, Paríž St. Germain – Olympiakos Pireus, D-skupina: CSKA Moskva – Bayern Mníchov (18.00), Manchester City – Plzeň (za hostí Kozáčik, Čišovský, Ďuriš a Bakoš).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Plzeň #manchester city