Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hroššo žiaril v Seville. Oslavuje návrat i narodenie syna

Zopár minút pred štvrtkovou polnocou bola z hlasu slovenského brankára Lukáša Hrošša (26) cítiť veľká spokojnosť.

08.11.2013 15:47
Lukáš Hroššo, Martin Frýdek Foto: ,
Brankár Liberca Lukáš Hroššo v akcii v zápase proti Seville.
debata

Slovan Liberec práve vybojoval cenný bod na horúcej pôde v Seville (1:1) a v H – skupine Európskej ligy zostal bez prehry. „Som šťastný, že sme ťažký zápas zvládli. Remízu venujem snúbenici Silvii a synovi Lucasovi, ktorý sa narodil uplynulú nedeľu,“ odkázal domov zo Sevilly nitriansky rodák, ktorý v lete prestúpil do popredného českého klubu.

Od leta ste čakali na šancu v libereckom drese. Prišla nedávno práve v súboji so Sevillou…
V závere stretnutia pred dvoma týždňami dostal brankár Kovář červenú kartu, naskočil som do hry, keď som s tým už nerátal. Bola to náročná premiéra, pretože som kvôli ťažkému zraneniu dlho nechytal. Cením si aj čisté konto v uplynulom ligovom zápase so Znojmom a najmä výkon v odvete v Seville.

Proti Znojmu mohol chytať aj Kovář. Dostali ste prednosť, aby ste sa rozchytali pred dôležitým súbojom v Európskej lige?
Presne tak. Ešte v predchádzajúcom ročníku, hneď v prvom kole v júli 2012, som si v drese Nitry na umelej tráve v Trenčíne po zrážke s Depetrisom dvojnásobne zlomil nohu a ťažké zranenie ohrozovalo moju kariéru. Odvtedy som nechytal. Pred ligou so Znojmom som nastúpil ešte za juniorku, aby som postupne získal hernú prax.

Ako hodnotíte štvrtkový zápas s favoritom skupiny?
Vedeli sme, že nás v Seville čaká ešte ťažší zápas ako doma. V prvom polčase sme síce po štandardnej situácii inkasovali, ale verili sme, že ak nedostaneme ďalší gól, aj my jeden dáme. To sa potvrdilo, sme spokojní, že sme potom ubránili nerozhodný stav. S dvojnásobným víťazom tejto súťaže to považujeme za úspech.

Pred dvoma rokmi ste v Slovane Bratislava vychytali v rovnakej súťaži nulu s Parížom St. Germain. Vtedy ste vraveli, že to bol váš životný zápas. Platí to aj po uplynulom štvrtku?
Výkon proti Parížu si stále veľmi cením, ale asi rovnako aj zápas v Seville. V Slovane som nastupoval v plnej forme, teraz vychádzam aj zo zložitej situácie, v ktorej som sa ocitol po dlhej pauze.

Po dvoch remízach so španielskym tímom má Liberec reálnu šancu na postup…
Sledovali sme na diaľku aj druhý zápas. Zahrala nám do kariet ďalšia remíza Freiburgu. Nemecký tím navyše prišiel s Estorilom o dvoch vylúčených hráčov (Hofler a Guédé – pozn. red.), bude s nami oslabený. Verím, že ho zvládneme a už v najbližšom kole oslávime doma postup.

Myslíte, že budete chytať aj naďalej a vytlačíte po dobrých výkonoch Kovářa z postu jednotky?
O tom vôbec neuvažujem. Teším sa, že som sa dokázal vrátiť medzi žrde a potvrdil som aj sám sebe, že som chytať nezabudol. Nečakal som, že tak skoro dostanem šancu. Liberec si ma v lete vybral, hoci som nebol ešte úplne v poriadku, doliečil som sa až tu.

Najbližšie nastúpi mužstvo v lige v Tepliciach…
Kovář môže chytať, naozaj sa teraz nezaoberám tým, kto z nás dostane prednosť. Je na trénerovi, ako sa rozhodne a ja to budem akceptovať. Pre mňa je momentálne najdôležitejšie, že som Kovářa v ťažkom a dôležitom zápase plnohodnotne nahradil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Liberec #Lukáš Hroššo