Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern prestrieľal Plzeň 35:0. Výsledok mohol byť horší, uznal Horváth

Kapitán futbalistov českého klubu Viktoria Plzeň Pavel Horváth pripúšťa, že s Bayernom Mníchov mohli v Lige majstrov prehrať ďaleko väčším rozdielom ako bolo konečných 0:5.

24.10.2013 07:42
Pavel Horváth Foto: ,
Pavel Horváth z Plzne (vľavo) a Arjen Robben z Bayernu Mníchov.
debata

Ukázal sa vraj markantný rozdiel medzi českým a nemeckým futbalom. Na druhú stranu si však cení to, že takýto zápas mohla Plzeň vôbec hrať, a verí, že to mladí hráči vezmú ako motiváciu, aby sa snažili hviezdam Bayernu aspoň trochu priblížiť.

Bayern v zápase prestrieľal Plzeň jednoznačne 35:0, z toho hneď 22 striel šlo na bránku. Výsledkom bola porážka 0:5, čím plzenskí hráči vyrovnali svoju historicky najvyššiu prehru v európskych pohároch 1:6 práve s Bayernom z roku 1971.

„Keď si ale spomeniem, koľko mal Bayern ešte šancí, tak ten výsledok nie je tak hrozný. Takéto zápasy sú najhoršie, keď na vlastnej koži cítiš, že súper je o level vyššie a že nemáš nárok. Od stavu 2:0 to bolo o tom, koľko dostaneme gólov. Bohužiaľ,“ povedal Horváth po zápase novinárom.

„Výsledok zodpovedá tomu, ako ďaleko je Bayern od nás. Je potrebné sa zamyslieť celkovo nad českým futbalom a nie len nad naším výkonom. Rozdiel, ako funguje nemecký a český futbal je markantný. Teraz sa to prejavilo,“ pripomenul, že išlo o konfrontáciu najlepšieho nemeckého a najúspešnejšieho českého tímu súčasnosti.

Zápas berie ako zrkadlo predovšetkým pre mladých hráčov v tíme, ktorí mali možnosť vidieť, že stále majú na čom pracovať. „Zahrať si s Bayernom Ligu majstrov, to sa nepošťastí niekomu za celý život. Konfrontácia je bolestivá, ale je potrebné sa z toho poučiť. Ja sa už moc nezlepším, ale tí mladší vidia, že špičkoví hráči sú ešte rýchlejší, šikovnejší a že sa stále musia zlepšovať,“ dodal.

Horváth stretnutie nedohral, pretože ho za stavu 0:3 tréner Pavel Vrba stiahol, aby mu ušetril sily na dôležitejšie zápasy. „Síce nie som nikdy rád, keď ma tréner strieda, ale predpokladám, že to bolo kvôli tomu, že už v nedeľu hráme ligu. Ale v podstate by som tam bol rovnako prd platný,“ pripustil Horváth.

Aj keď sa po vystriedaní obával toho, aby skóre ešte viac nenarastalo, upokojoval sa tým , že horšie než jeho bývalý spoluhráč Petr Jiráček s Hamburgom dopadnúť nemôže. „Hovoril som s Petrom pred zápasom a ten tu dostal s Hamburgom na jar deväť gólov, takže som bol pokojný, že tak veľa nedostaneme,“ prezradil Horváth.

Náplasťou preňho môže byť aspoň pochvala od trénera Bayernu Josepa Guardiolu, ktorý s ním po zápase prehodil pár viet v portugalčine, ktorú sa Horváth naučil počas angažmánu v Sportingu Lisabon. „Hovoril som mu, že hrajú výborne, že sa to nedalo brániť. On nás tiež chválil, že sme super, čomu som sa musel smiať. A zaželal mi veľa šťastia,“ dodal Horváth.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Plzeň #Bayern Mníchov #Pavel Horváth